Weather Icon

Stratfor: Το τρίγωνο της φωτιάς που βάζει σε δοκιμασία την Ευρώπη

Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού και η αθρόα έλευση μεταναστών στα κορυφαία προβλήματα της ευρωζώνης. Οι πονοκέφαλοι στον άξονα Γαλλίας-Γερμανίας και ο ρόλος των Ιταλών. Πώς οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να βάλουν στο συρτάρι την ουκρανική κρίση.

Χρησιμοποιώντας την τρέχουσα εκεχειρία για πολιτική κάλυψη, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιχειρήσει να απαλλαγεί από την ουκρανική κρίση τους επόμενους μήνες, και να χρησιμοποιήσει την οικονομική επιρροή της στο Κίεβο προκειμένου να διευκολύνει έναν βραχυπρόθεσμο ενεργειακό συμβιβασμό.
Οι προσπάθειες της Ευρώπης να αμβλυνθούν οι εντάσεις με τη Ρωσία θα είναι μετρημένες, σε μια προσπάθεια να «κρατηθούν τα προσχήματα», και πιθανότατα θα συνοδεύονται από κάποιας μορφής χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει αντιδραστική στα γεγονότα της Ουκρανίας. Το Stratfor δεν αναμένει περαιτέρω κλιμάκωση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένες υφιστάμενες κυρώσεις να χαλαρώσουν στις επερχόμενες επανεξετάσεις τους. Το μόνο που θα μπορούσε να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκληρύνει τη στάση της κατά της Ρωσίας, θα ήταν ένα απροσδόκητο γεγονός που θα αφορά στον θάνατο μεγάλου αριθμού πολιτών –για παράδειγμα ένα γεγονός όπως η κατάρριψη της πτήσης 17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Όμως, ακόμα και στην περίπτωση που συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, τα αποκλίνοντα συμφέροντα των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποτρέψουν τις Βρυξέλλες από το να εφαρμόσουν κυρώσεις σε βασικούς τομείς, όπως το φυσικό αέριο. Σε κάθε περίπτωση, οι Βρυξέλλες θα αποφύγουν την όποια άμεση στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία.
Για περισσότερα πατήστε Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube