Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 22 Νοεμβρίου 2014

Και τέταρτο σύνταγμα πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf κοντά στη Μόσχα

Και τέταρτο σύνταγμα πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf κοντά στη Μόσχα
Ένα νέο σύνταγμα, εξοπλισμένο με πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf, ανέλαβε υπηρεσία στην Περιφέρεια της Μόσχας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Αλεξέι Ζολοτούκι

«Οι Ρωσικές Δυνάμεις Αεράμυνας διαθέτουν πλέον τέσσερα αντιαεροπορικά συντάγματα εξοπλισμένα με τα νεότερα συστήματα S-400 Triumf (ονομασία ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) στη Μόσχα και στην κεντρική βιομηχανική περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

Τα πυραυλικά συστήματα επιφανείας-αέρος μεγάλου-μέσου βεληνεκούς S-400 Triumf μπορούν να εμπλέξουν αποτελεσματικά οποιοδήποτε σύγχρονο εναέριο στόχο, αντιμετωπίζοντας 38 στόχους τη φορά, με ανώτερο όριο τις 72 πυραυλικές εκτοξεύσεις. Τέθηκαν σε υπηρεσία το 2007, αντικαθιστώντας τα S-300. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν σήμερα οκτώ συντάγματα S-400, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές πλησίον της Μόσχας, στην Αγία Πετρούπολη, κοντά στο λιμάνι της Νακόντκα, στο Καλίνινγκαρντ της Βαλτικής και στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube