Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ 8 Οκτωβρίου 2014

Γάλλος Αξιωματικός Λιποτάκτησε στους Τζιχαντιστές;

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Mε 47 (!) πυραύλους Κρουζ επιχείρησαν  οι Αμερικανοί να εξοντώσουν αξιωματικό των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που αυτομόλησε στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (Ι.Κ.), αλλά δεν το κατόρθωσαν…
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα ΜακΚλάτσυ, επικαλούμενη διασταυρούμενες πληροφορίες πολλών «Ευρωπαίων αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών», «δύο από τους οποίους τον κατονόμασαν» μάλιστα. Όλοι όμως οι πληροφοριοδότες της εφημερίδας ζήτησαν να προστατευθεί η ανωνυμία τους…

Πιστεύεται ότι ο λιποτάκτης αξιωματικός είναι ο υψηλότερος βαθμούχος που συντάσσεται στον πόλεμο των τζιχαντιστών εναντίον της Δύσης. Κατά τις μη κατονομαζόμενες «πηγές», ο Γάλλος πρώην πράκτορας «ήταν ο κύριος στόχος των 47 πυραύλων Κρούζ, που έπληξαν οκτώ περιοχές, ελεγχόμενες από το «Μέτωπο Νούσρα», παρακλάδι της Αλ Κάϊντα στη Συρία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν βέβαια ότι ο βομβαρδισμός των θέσεων του Νούσρα απέβλεπε να καταστρέψει την ομάδα Κορασάν, μια μονάδα πολεμιστών που οι Αμερικανοί παρουσίασαν τον περασμένο μήνα ως οργάνωση που «εγκαταστάθηκε στη Συρία για να οργανώσει εξωτερικές επιθέσεις, να κατασκευάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και να στρατολογήσει Δυτικούς ισλαμιστές για την εκτέλεση επιθέσεων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη»

Αλλά αντάρτες που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης ΄Ασσαντ στη Συρία δήλωσαν πως οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Γάλλου λιποτάκτη, αλλά δεν τους ζήτησαν ποτέ να τον συλλάβουν… Ανέφεραν ότι πρόκειται για ειδικό στα εκρηκτικά. Πηγή από τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες τον χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά εκπαιδευμένο στις μεθόδους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και στα εκρηκτικά» Και κατά την εκτίμηση πηγών των ευρωπαϊκών υπηρεσιών επρόκειτο για λειτουργό είτε της γαλλικής στρατιωτικής κατασκοπείας είτε της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφαλείας ( D.G.E.S.), ή και των δύο.

«Φαίνεται πως άρχισε ως Γάλλος αξιωματικός, αλλά στη συνέχεια, ίσως λόγω της αραβικής καταγωγής και των χαρακτηριστικών του, της γλωσσομάθειάς του και των υψηλών ικανοτήτων του, μπορεί να τον δανείσθηκαν διάφορες μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε στην εφημερίδα Μακ Κλάτσυ Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Το πώς κατέληξε, Γάλλος αξιωματικός, στην Αλ Κάϊντα» είναι άγνωστο, κατά τις πηγές του Μακ Κλάτσυ. «Δεν ξέρουμε αν ήταν πράκτορας εν υπνώσει, ή αν ριζικοποιήθηκε κατά την διάρκεια της υπηρεσίας», δήλωσε μία πηγή. «Πιστεύω πως οι Γάλλοι συνάδελφοί μου δουλεύουν σκληρά για να το ανακαλύψουν και σίγουρα δεν γνωστοποιούν το πώς κατέληξαν σε αυτό το μπέρδεμα, που όπως καταλαβαίνετε τους φέρνει σε δύσκολη θέση.»

Μια από τις πηγές χαρακτήρισε την αποτυχία των Γάλλων να επισημάνουν έναν υποψήφιο λιποτάκτη σαν εξαίρεση στα πεπραγμένα των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που απολαμβάνουν υψηλής εκτίμησης.

Γάλλοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι από τους οποίους ζητήθηκαν πληροφορίες γι’ αυτόν τον πράκτορα, αρνήθηκαν κάθε σχόλιο ανέφερε η εφημερίδα Μακ Κλάτσυ.
                                   *
                                *     *
Αυτά «αποκαλύπτει» αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα, για θέμα που άπτεται του πεδίου πολλαπλών πολεμικών επιχειρήσεων ( αεροπορικών, εδάφους, κατασκοπείας, υπονόμευσης, συγκάλυψης, παραπληροφόρησης, προπαγάνδας), με «αποκαλύψεις» ειδικών σε αυτές τις τεχνικές -όλων Ευρωπαίων- που κάποτε ολισθαίνουν σε …κάποιες υπερβολές, όπως της απόπειρας φόνου με 47 πυραύλους Κρουζ !
Κακόπιστος οπαδός της συνωμοσιολογίας δικαιούται επομένως να υποθέσει ότι εδώ έχουμε μια, κάπως πρόχειρη, επιχείρηση σωτηρίας επισημασμένου από τους τζιχαντιστές Δυτικού πράκτορα, με την καταγγελία του ως λιποτάκτη…
Δεν μπορεί κανείς παρά να εύχεται ότι οι ισλαμιστές σφαγείς θα πεισθούν από το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube