REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Τρομοκρατία 20 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοκρατία αλά Ερντογάν: ΜΜΕ βάζουν στο στόχαστρο δημοσιογράφο που απεκάλυψε εμπλοκή της Τουρκίας στην τρομοκρατία

Δημοκρατία αλά Ερντογάν: ΜΜΕ βάζουν στο στόχαστρο δημοσιογράφο που απεκάλυψε εμπλοκή της Τουρκίας στην τρομοκρατία
Η Τουρκάλα ρεπόρτερ της κορυφαίας εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς είχε κάνει διεισδυτικό ρεπορτάζ που ανεδείκνυε την Άγκυρα ως προπύργιο στρατολόγησης τζιχαντιστών. 

Η εφημερίδα New York Times κάλεσε την Τουρκία να προστατεύσει τη δημοσιογράφο της εφημερίδας, Τζεϊλάν Γιενγκινσού, η οποία προ ημερών ανέφερε σε άρθρο της ότι μαχητές του ISIL στρατολογούνται στην περιοχή Χατζή Μπαϊράμ της Άγκυρας.

Το άρθρο συνοδεύονταν από φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν ο Πρωθυπουργός Νταβούτογλου και ο Πρόεδρος Ερντογάν να εξέρχονται από τζαμί της ίδιας περιοχής. 
Αν και ο αρχισυντάκτης των Τάιμς της Νέας Υόρκης, απέσυρε την φωτογραφία, η Γιενγκινσού δέχεται απειλητικά μηνύματα για την ζωή της ενώ τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά μέσα έχουν εξαπολύσει συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της, δημοσιεύοντας την φωτογραφία της και πληροφορίες για την οικογένειά της.
Γραφείο Θεσσαλονίκης pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube