Weather Icon

Βίντεο: δίπλα στους Κούρδους μαχητές στη πρώτη γραμμή του μετώπου κατά του ΙΚ

Δείτε το τολμηρό ρεπορτάζ της France 24 και τη σημαία του PKK/Οτζαλάν να κυματίζει στα περισσότερα σημεία του μετώπου

 
France 24 (Γαλλία)         (μτφ. Κριστιάν)
Ενώ αναδύεται ένας διεθνής συνασπισμός για να “καταστρέψει” την οργάνωση του ισλαμικού κράτους (ΙΚ), ο διεθνής τηλεοπτικός δίαυλος της Γαλλίας France 24 μοιράστηκε την καθημερινή ζωή των προσφύγων και των Κούρδων μαχητών, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες, σήμερα μοναδικό και τελευταίο φράγμα κατά των τζιχαντιστών.

Αντιμέτωπη με την όλο και πιο ανησυχητική προέλαση του ΙΚ, η Δύση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να σχηματίσει έναν συνασπισμό για να «καταστρέψει» τη σουνιτική εξτρεμιστική ομάδα. Αλλά επί τόπου, έχουν περάσει εβδομάδες που οι Κούρδοι μαχητές μάχονται στην πρώτη γραμμή για να σταματήσουν την προέλαση των μαχητών της Τζιχάντ.

Από το Ιράκ μέχρι τη Συρία, η επιρροή του ΙΚ έχει εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά, αφήνοντας νεκρούς και έρημο στο πέρασμα του. Και σε αυτές τις μάχες, οι πεσμεργκά είναι εκείνοι που πλήρωσαν την υψηλότερη τιμή για να υπερασπιστούν την επαρχία τους.

Οι δημοσιογράφοι του France 24 πλησίασαν όσο πιο κοντά γίνεται την πρώτη γραμμή του μετώπου από το Καμισλί μέχρι τη κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ, μέσω των όρων Sinjar.

Romeo LANGLOIS

Δείτε το βίντεο στα αγγλικά

Δείτε το βίντεο στα γαλλικά

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube