Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 16 Ιουνίου 2014

Ευ. Βενιζέλος: Στρατηγική επιλογή η προώθηση των διμερών σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν

Ευ. Βενιζέλος: Στρατηγική επιλογή η προώθηση των διμερών σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η συνεργασία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν μπορεί να αποδώσει πολύ θετικά αποτελέσματα και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε σχέση με την ευρωατλαντική συνεργασία.                                                   EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Είναι στρατηγική μας επιλογή να προωθήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του που είχε με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή καθώς είναι ένας προμηθευτής ενέργειας, ένας παράγοντας, καθοριστικός, για την ενεργειακή ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Όσον αφορά στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η συνεργασία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν μπορεί να αποδώσει πολύ θετικά αποτελέσματα και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε σχέση με την ευρωατλαντική συνεργασία.
«Σε μια ταραγμένη περιοχή, μια ταραγμένη περιοχή που εκτείνεται και στην ανατολική και στη νότια γειτονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να έχεις κάποιους στρατηγικούς εταίρους που λειτουργούν, ως άγκυρες σταθερότητας» είπε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο ρόλος του Αζερμπαϊτζάν, χαρακτηρίζοντας το ως ένα κράτος που είναι έτοιμο επίσης να επενδύσει στην Ελλάδα και άρα να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής πραγματικής οικονομίας, τώρα που, όπως είπε, βγαίνουμε από την κρίση.
Επίσης ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ και οι συνεργάτες του αντιλαμβάνονται, πάρα πολύ καλά, πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμα που έχει γίνει, εδώ, χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού και θέλουν, πραγματικά, να αξιοποιήσουν την Ελλάδα, ως ένα χώρο έντονης παρουσίας τους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόσθεσε ότι μιλήσανε για τις προοπτικές που έχει ο ΔΕΣΦΑ, που τώρα πια θα συνεργάζεται με την SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Republic) και σημείωσε ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα, που έχει ο ΔΕΣΦΑ, είναι η Ρεβυθούσα, ο τερματικός σταθμός, υγροποιημένου φυσικού αερίου, που είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη».
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube