Weather Icon

Τούρκος Yφυπουργός Ενέργειας: Είναι λίγο το ΦΑ της Κύπρου

Νικόλας Ζαννέττος
Το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιχείρησε να υποβαθμίσει σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Natural Gas Europe, ο Υφυπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Ηasan Murat Mercan.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην οποία γινόταν αναφορά στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή, ο Τούρκος Υφυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στο ρόλο της Κύπρου, αφαιρώντας έτσι από την εξίσωση το νησί. Ωστόσο ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί δεν αναφέρεται καθόλου στην Κύπρο…

«Οι ποσότητες φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της  Νοτίου Κύπρου είναι ελάχιστες και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και να διευκολύνουν την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό», απάντησε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υφυπουργός Ενέργειας, προσθέτοντας ότι oι ποσότητες ανέρχονται στο ένα τρίτο απ’ ότι το οικόπεδο Λεβιάθαν του Ισραήλ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Τουρκίας με την ρωσική εταιρεία Gazprom με στόχο να αυξηθεί η χωρητικότητα του αγωγού Blue Stream, ο Τούρκος Υφυπουργός, είπε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα και πως η όποια απόφαση θα παρθεί με βάση οικονομικά παρά πολιτικά κριτήρια.
Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube