Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Φεβρουαρίου 2014

Για ποιους λόγους οι Kινέζοι θέλουν τον ΟΛΠ

Για ποιους λόγους οι Kινέζοι θέλουν τον ΟΛΠ
Στο επίκεντρο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων, Κρουαζιέρα αλλά και Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η κινεζική πλευρά εξέφρασε το ενδιαφέρον της για θέματα επισκευών στη χώρα μας, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κατάπλων κινεζικών πλοίων στην Ελλάδα.

Τα χαρτιά τους άνοιξαν οι κινέζοι σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο κρατικών συμφερόντων κινεζικός ναυτιλιακός όμιλος Cosco, δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Οι κινέζοι εστιάζουν, εκτός από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, στη ναυπηγοεπισκευή και στην κρουαζιέρα.

Η κινεζική αντιπροσωπεία έδειξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν» μεγάλο ενδιαφέρον για τη ναυπηγοεπισκευή στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του ΟΛΠ. ΟΛΠ+3,18% Η κινέζικη πλευρά εξέφρασε το ενδιαφέρον της για θέματα επισκευών  στη χώρα μας, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κατάπλων κινεζικών πλοίων στη χώρα μας και ειδικά στο λιμάνι του Πειραιά.
Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι η Cosco παρά το γεγονός ότι στην «ομπρέλα» έχει τη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας, δεν διαθέτει στη Ευρώπη επισκευαστική βάση. Έντονο ενδιαφέρον έδειξε η κινεζική πλευρά και για τη κρουαζιέρα. Όπως υπογράμμισαν  στη διάρκεια της συνάντησης, στη Κίνα το ρεύμα των νέων ανθρώπων που θέλουν να κάνουν κρουαζιέρες και να επισκεφτούν με τον τρόπο αυτό τη χώρα μας αυξάνεται διαρκώς. 
Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube