Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Δεκεμβρίου 2013

Sueddeutsche Zeitung: «Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για το χρέος της Ελλάδας»

Στις δεσμεύσεις που πρέπει προηγουμένως να υλοποιήσει η Αθήνα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Δέσμευση από τους διεθνείς πιστωτές για την προοπτική περαιτέρω ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους, θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και πριν από την ανάληψη από την Αθήνα της Προεδρίας τις Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», η οποία ωστόσο επικαλούμενη πηγές του Eurogroup, σημειώνει ότι «κάτι τέτοιο είναι αδύνατο».

Μια συμφωνία θα υπάρξει «μάλλον αργότερα από ό,τι προγραμματιζόταν», αναφέρει το δημοσίευμα και κάνει λόγο για τις δεσμεύσεις που πρέπει προηγουμένως να υλοποιήσει η Αθήνα. Μεταφέρει ακόμη δήλωση αξιωματούχου της τρόικας, που δεν κατονομάζεται, ο οποίος τονίζει ότι «δεν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε εκεί και να διακόπτουμε, και να ξαναπηγαίνουμε και να διακόπτουμε», επισημαίνοντας ότι οι επικεφαλής της τρόικας θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα μόνο όταν θα υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα για συμφωνία.

Οι συντάκτριες του δημοσιεύματος υποστηρίζουν ακόμη, επικαλούμενες πηγές των Βρυξελλών, ότι ο επίσημος απολογισμός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τον Απρίλιο και θα κρίνει το εάν η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνη το χρέος της, πιθανόν να γίνει μόλις τον Ιούνιο.

«Ο Σαμαράς θα ήθελε ένα θετικό σινιάλο από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο πριν από τις Ευρωεκλογές, αλλά αυτό η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ -με το βλέμμα μάλλον επίσης στις εκλογές- θέλει να το αποφύγει», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, η εφημερίδα αναφέρεται σε δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η τρόικα δεν ζητάει την πλήρη άρση του μορατόριουμ, αλλά θέλει μια λύση, η οποία να προστατεύει τους κοινωνικά αδύναμους, αλλά όχι εκείνους οι οποίοι κάνουν συστηματική κατάχρηση της προστασίας».
Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube