Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Οκτωβρίου 2013

Ο κ. Μαλλιάς παρουσιάζει το βιβλίο του στο πρώτο Συμπόσιο του “Κύκλου της Θεσσαλονίκης”

Ο κ. Μαλλιάς παρουσιάζει το βιβλίο του στο πρώτο Συμπόσιο του “Κύκλου της Θεσσαλονίκης”

Ο «Κύκλος της Θεσσαλονίκης» αρχίζει και φέτος τα Συμπόσια. Το πρώτο Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και θα αρχίσει στη 1μμ. Το σκεπτικό για την ώρα είναι ότι μέχρι τη 1 μμ έχουμε κάνει τη βόλτα μας στην πόλη και λίγο πριν πάμε σπίτι, πίνουμε ένα τσίπουρο ή ένα ποτήρι κρασί ακούγοντας έναν ενδιαφέροντα ομιλητή και συζητώντας μαζί του το θέμα που θα αναπτύξει.
Πρώτος ομιλητής θα είναι φέτος ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο οποίος είναι μια σημαντική προσωπικότητα στο διπλωματικό χώρο. Διετέλεσε πρέσβης σε διάφορες βαλκανικές χώρες, είναι ο διπλωμάτης που «άνοιξε» το γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, διετέλεσε πρέσβης στα Τίρανα, διευθυντής βαλκανικών υποθέσεων, ενώ η τελευταία του διπλωματική θέση ήταν στην Ουάσιγκτον. Διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Ο κ. Μαλλιάς έγραψε προσφάτως ένα βιβλίο με τίτλο: «Η άλλη κρίση- η μαρτυρία ενός πρέσβη» στο οποίο καταγράφει τις εμπειρίες του από τα χρόνια της διπλωματικής του καριέρας.
Θα μας μιλήσει για τις σημερινές εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή και θα αναφερθεί σε κομβικά σημεία της διπλωματικής παρουσίας της Ελλάδας μετά το 1989. Στη διεύθυνση http://www.anixneuseis.gr/?p=77358 μπορείτε να πάρετε μια ιδέα των απόψεων του κ. πρέσβη για τις βαλκανικές εξελίξεις. Είναι η ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του. Μετά την ομιλία του η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Παρούλα Νάσκου-Περράκη, θα κάνει ένα σύντομο σχόλιο και θα ακολουθήσει συζήτηση. Μια καλή ώρα  να λύσουμε τις απορίες που έχουμε κατά πόσο υπήρξαν ευκαιρίες για την επίλυση του «σκοπιανού» και κατά πόσο θα μπορούσε η Ελλάδα να ακολουθήσει μια καλύτερη πολιτική στα βαλκάνια τα χρόνια που πέρασαν. Θα μπορούσαμε, ακόμη, να μιλήσουμε για τη βαλκανική- και όχι μόνο- πολιτική της χώρας στο μέλλον.
Ο τόπος πραγματοποίησης των συναντήσεων αλλάζει. Ο χώρος που πέρυσι συναντιόμασταν, το καφέ του Τελόγλειου, δεν είναι -τουλάχιστον ακόμη- διαθέσιμος. Επιλέξαμε μια πολύ καλή τοποθεσία στο κέντρο της πόλης, το κτίριο της «Λέσχης Θεσσαλονίκης», Νίκης 63. Στην παραλία, δηλαδή. Η θέα είναι υπέροχη και ελπίζουμε να μην μας αποσπά την προσοχή. Το Συμπόσιο, δηλαδή το φαγητό και το ποτό που θα μας σερβίρουν, θα κοστίζει και φέτος 10 ευρώ. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube