Weather Icon
Ολλανδία , Ρωσία 19 Οκτωβρίου 2013

Ληστεία σε κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στη Χάγη

L'ambassade de Russie à La Haye (archives)
Η ρωσική πρεσβεία στη Χάγη

Άγνωστοι λήστεψαν κτίριο στη Χάγη, το οποίο χρησιμοποιούσε η Ρωσική Πρεσβεία για το προσωπικό της. Σύμφωνα με την εφημερίδα NL Times , το κτίριο βρίσκεται πολύ κοντά στη ρωσική πρεσβεία, δεν φέρει όμως κανέναν διπλωματικό σήμα αναγνώρισης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν περίπου πέντε περιπολικά της αστυνομίας να ελέγχουν την περιοχή.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που εμπλέκει ρώσους και ολλανδούς διπλωμάτες και στις δύο χώρες, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Να υπενθυμίσουμε πως αρχές Οκτωβρίου, Ολλανδοί αστυνομικοί είχα εισβάλλει αδικαιολόγητα στο σπίτι του Ρώσου διπλωμάτη στη Χάγη, Ντμίτρι Μπορόντιν, τον χτύπησαν και τον κράτησαν στην Ασφάλεια για αρκετές ώρες, χωρία αιτιολογία. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Εξάλλου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργικός σύμβουλος της ολλανδικής πρεσβείας στη Ρωσία δέχθηκε επίθεση στο διαμέρισμά του στη Μόσχα.

http://rbth.gr/news/2013/10/18/listeia_se_ktirio_ti_rosiki_presbeia_sti_xagi_25799.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube