Weather Icon

Στην Κύπρο εγκαθίσταται η αποστολή του ΟΗΕ για τα χημικά

Στην
Κύπρο θα εγκατασταθεί η διεθνής αποστολή της Επιτροπής του Οργανισμού
για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων και του ΟΗΕ για την καταστροφή των
χημικών όπλων της Συρίας.

Με επιστολή του προς το Σ.Α., ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν εισηγείται τη δημιουργία κοινής επιτροπής από τους δύο Οργανισμούς, αποτελούμενης από 100 περίπου ειδικούς, με στόχο την καταστροφή εντός ενός αρκετά εκτενούς χρονικού διαστήματος των χημικών όπλων που βρίσκονται αποθηκευμένα στη Συρία και έδρα του Οργανισμού να είναι η Κύπρος.

Στην επιστολή του ο ΓΓ του ΟΗΕ ευχαριστεί την κυπριακή κυβέρνηση για την ευκαιρία που προσφέρει να έχει η αποστολή τη βάση της στην Κύπρο. Στην επιστολή, η οποία αποτελεί συνέχεια στο ψήφισμα του Σ.Α. για τη Συρία, αναφέρεται ότι η κοινή αυτή αποστολή θα διεξάγει μία επιχείρηση, που δεν έχει ποτέ ξανά δοκιμαστεί.

Καθώς η κατάσταση στη Συρία παραμένει ιδιαίτερα ρευστή, η κοινή αποστολή θα αναπτύσσει επί συριακού εδάφους μόνο τον αναγκαίο αριθμό εμπειρογνωμόνων, που είναι αναγκαίος σε κάθε περίπτωση.

Η κοινή αποστολή θα βασιστεί πάνω στην αρχική ομάδα, που ήδη έχει αναπτυχθεί επί του εδάφους και θα αυξηθεί μέχρι και στα 100 μέλη, από προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων.

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/68937#sthash.tONrmhUl.dpuf

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube