Weather Icon

Α. Σαμαράς: «Εχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες»

Με τον Μαλτέζο ομόλογό του συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μία κοινή στάση των χωρών του Νότου (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα) στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης για να δοθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιδιώκει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο πρόβλημα ανεργίας έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες δεν πάει άλλο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μαλτέζο ομόλογό του Τζότζεφ Μούσκατ.

Εξάλλου, απέστειλε μήνυμα ότι η χώρα δεν αντέχει αλλά μέτρα: «Στην περίπτωση της Ελλάδας εμείς έχουμε προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιστρέψει την Ελλάδα στην οικονομική ομαλότητα» επισήμανε.

Mετά τη συνάντησή του με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στις πέντε και μισή το απόγευμα τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό στο ταξίδι του σε Μάλτα και Ιταλία συνοδεύουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Συνάντηση με Βενιζέλο την Τετάρτη

Το θέμα της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα νέα μέτρα, θα συζητήσουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλος, οι οποίοι θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube