Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Αυγούστου 2013

ΠτΔ: Η Τουρκία να επιδείξει πραγματική βούληση για λύση

Ο
πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καλεί την
Τουρκία να τερματίσει αμέσως τις συνέπειες της εισβολής και να αποσύρει
τα στρατεύματά της από την Κύπρο για να ανοίξει ο δρόμος για εξεύρεση
δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. 

Μαύρες μνήμες ξυπνά η σημερινή μέρα, αφού πριν 39 χρόνια η Τουρκία προχωρούσε στη δεύτερη φάση της βάρβαρης στρατιωτικής εισβολής στην Κύπρο, κατά παράβαση όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί, καταλαμβάνοντας με τη δύναμη των όπλων μεγαλύτερο μέρος της Μεσαορίας, την Αμμόχωστο, την Καρπασία και μεγάλο μέρος της περιοχής της Μόρφου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλούν την Τουρκία να τερματίσει αμέσως τις συνέπειες της εισβολής και να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Κύπρο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Η επιστροφή της Αμμοχώστου στους μόνιμους κατοίκους της, σύμφωνα με την πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, θα είναι ένα πρώτο θετικό βήμα που θα αποδείξει εμπράκτως ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εισέλθει στο νέο γύρο συνομιλιών, που θα αρχίσει σε λίγους μήνες, με πραγματική βούληση για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/60309#sthash.iayiZZ55.dpuf

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube