Weather Icon
Συρία , Τρομοκρατία 10 Μαρτίου 2013

Με τουρκικά αεροπλάνα όπλα της Κροατίας στους τρομοκράτες στη Συρία

Άλλη μια εμπλοκή της Τουρκίας στην υποστήριξη της τρομοκρατίας

Τρομοκράτες της Αλ Νούσρα στη Συρία

Σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα Jutarnji List, το διάστημα από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 έγιναν 75 πτήσεις από την Κροατία, με τις οποίες μεταφέρθηκαν όπλα συνολικού βάρους τριών χιλιάδων τόνων, στους τρομοκράτες που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.
Τα αεροπλάνα αυτά, που ανήκουν στην Τουρκία και την Ιορδανία, απογειώνονταν από το αεροδρόμιο Pleso του Ζάγκρεμπ και προσγειώνονταν σε αεροδρόμιο της Ιορδανίας, απ’ όπου τα όπλα μεταφέρονταν στους τρομοκράτες στο έδαφος της Συρίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ρεπορτάζ της οποίας στηρίχτηκε σε διπλωματικές πηγές, τα όπλα προέρχονταν από τον παλιό γιουγκοσλαβικό στρατό, από τη Μεγάλη Βρετανία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η αξία τους πληρώθηκε από τη Σαουδική Αραβία, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.
Η εκπρόσωπος του κροατικού υπουργείου εξωτερικών διέψευσε ότι η Κροατία δώρισε ή πούλησε όπλα στους τρομοκράτες της Συρίας.
Πηγή: Ραντικάλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube