Weather Icon

ΧΑΓΚΕΛ Ο ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΧΑΓΚΕΛ Ο ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΧΑΓΚΕΛ Ο ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑΟ Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να διορίσει τον Χάγκελ, ο οποίος είναι θαυμαστής τουAtatürk στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα προτείνει για το αξίωμα του υπουργού Άμυνας της χώρας τον Ρεπουμπλικάνο Τσακ Χάγκελ παρά την εκστρατεία που συνεχίζεται κατά του Χάγκελ εδώ και ένα μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζεται να τοποθετήσει στα ινία του Υπουργείου Άμυνας προς αντικατάσταση του Λιόν Πανέτα των πρώην Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τσακ Χάγκελ.

Ο 66χρονος Χάγκελ ο οποίος αναμένεται να διοριστεί ως νέος υπουργός Άμυνας της Αμερικής είχε πει τα εξής στη συνεδρίαση που είχε διοργανωθεί από το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο στη Ουάσιγκτον με αφορμή την 85η επέτειο ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και στην οποία παρέστησε: «ο Atatürkείναι ένας από τους πιο πολύτιμους ηγέτες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με έναν τόσο μεγάλο ηγέτη. Ο Atatürkπρέπει να διδάσκεται στα σχολεία και να αποτελεί ένα κομμάτι των ιστορικών βιβλίων».

Ο Χάγκελ ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη σκυτάλη του Υπουργείου από τον υπουργό Άμυνας Λιόν Πανέτα τον επόμενο μήνα δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την αγάπη που τρέφει στον Atatürk. Ο Αμερικανός πολιτικός σε κάθε ευκαιρία τονίζει την στρατηγική σημασία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ. Ενώ αποφεύγει να χαρακτηρίσει ως «γενοκτονία» τα επεισόδια του 1915, τα οποία είναι το ευαίσθητο ζήτημα της Τουρκίας και προτείνει το θέμα να αφεθεί στους ιστορικούς.

Για αυτό ακριβώς το λόγο το Αρμενικό Λόμπι στις ΗΠΑ τάσσεται κατά της υποψηφιότητας του Χάγκελ.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις που μεταδίδονται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ομπάμα θα ανακοινώσει αύριο τους υποψήφιους του για το αξίωμα του Υπουργού Άμυνας και του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών CIA.

Ενώ στη θέση του πρώην αρχηγού της CIAΝτέιβιντ Πετράους ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτηση του εξαιτίας του σκανδάλου με την εξωσυζυγική του σχέση αναμένεται να διοριστεί ο Σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής πολιτικής και αντιτρομοκρατίας Τζον Μπρέναν ή ο Μάικλ Μορέλ ο οποίος ασκεί προσωρινά την ηγεσία της υπηρεσίας πληροφοριών.

Ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο Ομπάμα θα διορίσει τον Χάγκελ στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χάγκελ στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Ομπάμα θα προβάλλει την δικομματική εικόνα και είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται ιδιαίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Τα μέλη του Κογκρέσου που τάσσονται υπέρ του Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπι επικρίνουν τον Χάγκελ όσον αφορά τις θέσεις που διατηρούσε στο παρελθόν σχετικά με το Ιράν και τη Χαμάς. Ο Χάγκελ είχε προκαλέσει την αντίδραση των συγκριμένων κύκλων με την συνέντευξη που έδωσε το 2007 και στην οποία άσκησε κρητική στην επιρροή του εβραϊκού λόμπι πάνω στη διοίκηση της Ουάσιγκτον.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube