Weather Icon
Ισλάμ , Τρομοκρατία 5 Οκτωβρίου 2012

Βρετανία: «Πράσινο φως» για την απέλαση του ισλαμιστή κληρικού Αμπού Χάμζα

Βρετανία: «Πράσινο φως» για την απέλαση του ισλαμιστή κληρικού Αμπού Χάμζα
Απέτυχε η τελευταία προσπάθεια του ακραίου ισλαμιστή κληρικού Αμπού Χάμζα να αποφύγει την απέλαση από τη Βρετανία στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρομοκρατία (φωτογραφία αρχείου).

Απέτυχε η τελευταία προσπάθεια του ακραίου ισλαμιστή κληρικού Αμπού Χάμζα να αποφύγει την απέλαση από τη Βρετανία στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρομοκρατία.
Οι δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο απέρριψαν το αίτημα για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, θα αποδείκνυαν ότι δεν είναι σε θέση να απελαθεί.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε επίσης τις προσφυγές τεσσάρων συγκατηγορούμενών του κατά της έκδοσής τους στις ΗΠΑ.
«Οι προσφυγές των πέντε εναγόντων πρέπει να απορριφθούν. Συνεπώς η έκδοσή τους προς τις ΗΠΑ μπορεί να εκτελεστεί άμεσα», αναφέρει το δικαστήριο στην απόφασή του.
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών «χαιρέτισε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου». «Τώρα εργαζόμαστε για την έκδοση αυτών των ανθρώπων το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ο Αμπού Χάμζα και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του -ο Χάλεντ αλ Φαουάζ, ο Αντελ Αμπντουλ Μπάρι, ο Μπάμπαρ Αχμαντ και ο Σιέντ Τάλα Αχσαν- είχαν προσφύγει την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενέκρινε την έκδοσή τους.
Μια ομάδα περίπου 100 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο του Λονδίνου φωνάζοντας «Ελευθερώστε τον Αμπού Χάμζα» και κρατώντας πανό που έγραφαν «Σταματήστε τις εκδόσεις» και «Δημοκρατία=υποκρισία».
Ο Αμπού Χάμζα, 54 ετών, γεννημένος στην Αίγυπτο αλλά πολιτογραφημένος Βρετανός, μάχεται εδώ και οκτώ χρόνια κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες.
Ο πρώην ιμάμης κατηγορείται από την Ουάσινγκτον ότι συμμετείχε στην απαγωγή 16 δυτικών τουριστών από την Υεμένη το 1998, τέσσερις εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωσή τους.
Επίσης φέρεται να βοήθησε στη δημιουργία ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης στις ΗΠΑ το 2000-2001, αλλά και στη χρηματοδότηση υποψηφίων μαχητών της τζιχάντ που επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό.
Αν κριθεί ένοχος, ο Αμπού Χάμζα ενδέχεται να καταδικαστεί σε περισσότερα από 100 χρόνια κάθειρξη.
Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube