Weather Icon

ΔΑΝΕΙΟ 1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

ΔΑΝΕΙΟ 1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
ΔΑΝΕΙΟ 1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΔάνειο ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων θα χορηγήσει η Τουρκία στην Αίγυπτο.

Η συμφωνία περί χορήγησης δανείου ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου υπογράφηκε στην Αγκυρα.

Στην γραπτή ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο τύπου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ali Babacan σημειώθηκε ότι η συμφωνία για το δάνειο υπογράφηκε χτες στο πλαίσιο της συνεδρίασης που παραβρέθηκαν ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Την συμφωνία με την οποία η Τουρκία θα παραχωρήσει δάνειο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Αίγυπτο, υπέγραψαν εκ μέρους της Τουρκίας ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ali Babacan και εκ μέρους της Αιγύπτου ο υπουργός Οικονομικών Μουμτάζ Αλ Σάϊντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση συνεχίζονται οι εργασίες για την χορήγηση δανείου ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την χρηματοδότηση των εμπορευμάτων και υπηρεσιών που θα εξάγει το τουρκικό Eximbank από την Τουρκία στην Αίγυπτο. Οι εν λόγω υπηρεσίες αναμένεται να αναπτύξουν σε σημαντικό βαθμό τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube