REAL TIME |

Weather Icon
Εκλογές 2012 18 Ιουνίου 2012

Goldman Sachs: Πηγή αβεβαιότητας παραμένει η Ελλάδα

Goldman Sachs: Πηγή αβεβαιότητας παραμένει η Ελλάδα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας, η έκβαση των εκλογών έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για τη χώρα και να αυξηθούν οι πιθανότητες σχηματισμού νέας κυβέρνησης.
Πηγή αβεβαιότητας θα εξακολουθεί να αποτελεί η Ελλάδα για πολύ καιρό ακόμη, δεδομένων των δυσμενών μακροοικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, προειδοποιεί στην έκθεσή της για τις εκλογές στην Ελλάδα η Goldman Sachs.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας, η έκβαση των εκλογών έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για τη χώρα και να αυξηθούν οι πιθανότητες σχηματισμού νέας κυβέρνησης.
Ωστόσο, παρά την ανακούφιση που έφερε η εξέλιξη αυτή στις αγορές, η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα δεν αναμένεται να διαλυθεί, καθώς αναμένονται πολιτικές εντάσεις το προσεχές διάστημα.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις σε οικονομικό επίπεδο, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τις πιέσεις της λιτότητας, εκτιμά η GS. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της εμπιστοσύνης και κατάρρευση της πιστωτικής επέκτασης, με αποτέλεσμα ο ιδιωτικός κλάδος να έχει συρρικνωθεί, να παρουσιάζονται ελλείψεις στις προμήθειες και να έχουν εγκαταλειφθεί οι προσπάθειες επενδύσεων ή ιδιωτικοποιήσεων.
Εάν η αβεβαιότητα στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα αυτή δεν εξαλειφθεί, οι λύσεις των μετριοπαθών δυνάμεων θα απομονώνονται, ενώ οι απόψεις των ακραίων παρατάξεων και των λαϊκιστών θα κερδίζουν έδαφος, καταλήγει η επενδυτική τράπεζα.
Nαυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube