Ρωσία , Συρία 18 Ιουνίου 2012

Συρία: Η Μόσχα στέλνει δύο πολεμικά πλοία στη στρατιωτική βάση της Ταρτούς

Συρία: Η Μόσχα στέλνει δύο πολεμικά πλοία στη στρατιωτική βάση της Ταρτούς
Le Parisien

Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει δύο αμφίβια πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία, μοναδική ρωσική ναυτική βάση στην Μεσόγειο, δήλωσε τη Δευτέρα μια πηγή στο Γενικό Επιτελείο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ  

 «Δύο μεγάλα αποβατικά πλοία, το «Nikolaï Filtchenkov» και το «Cesar Kounikov», ετοιμάζονται να αποπλεύσουν για το συριακό λιμάνι Ταρτούς», δήλωσε ένας αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου.
Τα δύο πλοία θα μεταφέρουν μια «σημαντική» ομάδα ναυτικών, σύμφωνα με το Interfax.
Πρόκειται για μια «έκτακτη» αποστολή, δήλωσε η ίδια πηγή.
«σε περίπτωση ανάγκης, αυτή η αποστολή θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών και την εκκένωση μέρος του ρωσικού εξοπλισμού στο λιμάνι του Ταρτούς», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής διοικητής της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας Βλαντιμίρ Gradoussov, από την πλευρά του, δήλωσε το περασμένο σαββατοκύριακο ότι αεροπλάνα ήταν έτοιμα για την προστασία των πολεμικών πλοίων, εφόσον αυτά αποπλεύσουν για τη Συρία.
Κατά τον ίδιον, μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οργανωθεί για να εκκενώσουν τους Ρώσους πολίτες από την εμπόλεμη ζώνη.

Η Ρωσία, ο κύριος σύμμαχος της Συρίας στην οποία διαθέτει από τη σοβιετική περίοδο μια βάση ανεφοδιασμού στο λιμάνι της Ταρτούς, έχει μπλοκάρει με την Κίνα οποιαδήποτε καταδίκη της καταστολής στη Συρία.
Η Ρωσία είχε διαψεύσει επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι συμμετέχει σε συζητήσεις με τη Δύση για πολιτικές αλλαγές στη Συρία, που θα περιλάμβαναν την αποχώρηση του Πρόεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube