Weather Icon
Βουλγαρία , Ισλάμ 5 Απριλίου 2012

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ «Πράσινο φως» για την οικοδόμηση του μεγαλύτερου τεμένους στη Βουλγαρία

Με 12 εκατομμύρια λέβα (έξι εκατ. ευρώ) θα χρηματοδοτήσει η Διεύθυνση Θρησκευμάτων της τουρκικής κυβέρνησης την οικοδόμηση του μεγάλου τεμένους στην πόλη Κίρτζαλι, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, το οποίο πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο στη χώρα.

«Πράσινο φως» για την οικοδόμηση του μεγαλύτερου τεμένους στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τρουντ», στη δωρεά της τουρκικής κυβέρνησης στη μουσουλμανική κοινότητα της πόλης Κίρτζαλι, συμπεριλαμβάνεται επίσης έτοιμο αρχιτεκτονικό σχέδιο του τεμένους, που θα καταλάβει έκταση 1.400 τετραγωνικών και θα έχει χωρητικότητα 1.500 ατόμων και θα διαθέτει δύο πανύψηλους μιναρέδες.

Στην περιοχή της δημοτικής αγοράς στην Κίρτζαλι υπάρχει τέμενος, το οποίο ωστόσο δεν είναι αρκετά μεγάλο. Διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας σταμάτησαν το σχέδιο κατασκευής καινούριου τεμένους στα όρια της πόλης πριν από εφτά χρόνια, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Τώρα ο Δήμος της Κίρτζαλι παραχώρησε οικόπεδο για το νέο τέμενος στα περίχωρα της πόλης και σε υψηλό σημείο, όπου το κτίριο θα είναι ορατό από όλες τις περιοχές της πόλης.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, Νικόα Σαμποτίνοφ, και ο πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών «Ατατούρκ», Τζεσμί Ερασλάν, υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής ακαδημίας.

Προβλέπεται οι δύο επιστημονικοί θεσμοί να ανταλλάσσουν πληροφορίες στις κοινωνικές επιστήμες, στην ιστορία και στον πολιτισμό, καθώς και να διοργανώνουν από κοινού διάφορα φόρουμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

http://www.ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube