Weather Icon

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ Ανταλλαγή πυρών συνοριοφυλάκων με Τούρκο δουλέμπορο

Νέο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ διακινητών λαθρομεταναστών και αστυνομικών της ελληνικής και ευρωπαϊκής (FRONTEX) δύναμης φύλαξης των συνόρων σημειώθηκε στον Εβρο, λίγες μέρες μετά τη μάχη που δόθηκε την περασμένη Πέμπτη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο διακινητών.

(Φωτογραφία αρχείου)

Νέο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ διακινητών λαθρομεταναστών και αστυνομικών της ελληνικής και ευρωπαϊκής (FRONTEX) δύναμης φύλαξης των συνόρων σημειώθηκε στον Εβρο, λίγες μέρες μετά τη μάχη που δόθηκε την περασμένη Πέμπτη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο διακινητών.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, και πάλι στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού, όταν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και αξιωματούχοι της «FRONTEX» εντόπισαν φουσκωτή λέμβο με εξωλέμβια μηχανή και έναν διακινητή να αποβιβάζει στην ελληνική όχθη του ποταμού Εβρου περίπου 20 λαθρομετανάστες.
Οταν επιχείρησε να επιστρέψει στην Τουρκία, οι αστυνομικές αρχές επενέβησαν φωτίζοντας την περιοχή με προβολείς και φακούς και ζητώντας από τον διακινητή να παραδοθεί, ανακοινώνοντας την ιδιότητά τους στην αγγλική και στην τουρκική γλώσσα. Αυτός όμως όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά έστρεψε το πιστόλι του προς τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για την ακινητοποίησή του και επιχείρησαν να καταστρέψουν την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους.

Βάρκα
Η λέμβος απομακρύνθηκε προς την τουρκική πλευρά και εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες στην τουρκική όχθη και σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων νότια του σημείου της επιχείρησης. Ενημερώθηκε το σημείο επαφής της Τουρκικής Αστυνομίας για αναζήτηση και σύλληψη του διακινητή, ενώ συνελήφθησαν μέχρι στιγμής 16 από τους λαθρομετανάστες.
Την περασμένη Πέμπτη, στην ίδια περιοχή, διακινητές λαθρομεταναστών άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών και μελών της FRONTEX σε παρόμοια επιχείρηση και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν δύο από τους διακινητές, ένας Τούρκος και ένας Πακιστανός, ενώ ένας τρίτος συνεργός τους έπεσε στο ποτάμι και κολυμπώντας κατάφερε να επιστρέψει στην τουρκική όχθη. Οι δράστες ανήκουν στο ίδιο τουρκικό κύκλωμα που είχε πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών και τον Μάιο του 2011.
http://www.ethnos.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube