Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 13 Μαρτίου 2012

Ψωμιάδης με Μπερίσα: Εξωτερική πολιτική …με αντιπεριφερειάρχες !!??

Ψωμιάδης με Μπερίσα: Εξωτερική πολιτική …με αντιπεριφερειάρχες !!??
-Ψωμιάδης προς Μπερίσα: Για μας στην Ελλάδα εσείς είστε σύμβολο της στήριξης  για συνεργασία και φιλία ανάμεσα στους λαούς της περιοχής
-τον καλεί για επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, χθες ο  πρωθυπουργός Μπερίσα δέχτηκε τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύση Ψωμιάδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Μπερίσα «αφού τον ευχήθηκε εγκάρδια επωφελήθηκε της ευκαιρίας να εκφράσει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της αλβανικής κυβέρνησης για τη συνεχή στήριξη της Ελλάδας προς την Αλβανία αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα στο μεγαλειώδες σχέδιο της ευρω-ατλαντικής ένταξης».

Από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης  αφού «ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την θερμή και φιλική υποδοχή, εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για την τεράστια συμβολή του Πρωθυπουργού Μπερίσα για την ενίσχυση της φιλίας και συνεργασίας στην περιοχή».

«Για μας στην Ελλάδα, επεσήμανε ο Ψωμιάδης, εσείς είστε σύμβολο της στήριξης  για συνεργασία και φιλία ανάμεσα στους λαούς της περιοχής».

Ακόμα Μπερίσα και Ψωμιάδης συζήτησαν για την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και των περιοχών καθώς και την ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσή τους.

Αυτό που μας προκαλεί πιο πολύ απορία είναι τα όσα επιπλέον αναφέρει η ανακοίνωση. «Ο κ. Ψωμιάδης, αναφέρει, επωφελούμενος της ευκαιρίας εξέφρασε στον Πρωθυπουργό Μπερίσα την επιθυμία του και των πολιτών της περιοχής που εκπροσωπεί να τον δεχτεί σε μια επίσκεψη, άλλωστε είναι ειδικά η επιθυμία 200 χιλιάδων αλβανών  που ζουν σ΄αυτήν την περιοχή…»

Δεν ξέρουμε αν ο Μπερίσα επωφεληθεί της πρόσκλησης του κ. Ψωμιάδη να επισκεφθεί τη Βόρεια Ελλάδα, ξέρουμε όμως κάτι άλλο, πως ο Μπερίσα τόχει μεράκι να επισκεφθεί την Αθήνα, και καθώς  οι μέρες του λιγοστεύουν το όνειρο απομακρύνεται.
http://www.deropoli.com/?p=8729#more-8729

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube