Weather Icon

Μπόχουμ, Γερμανία: 25.000 άτομα διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν

Περίπου 25.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Μπόχουμ (Δυτική Γερμανία) για να διαδηλώσουν κατά του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ακύρωσε την επίσκεψή του στη Γερμανία, όπου ήταν να του απονεμηθεί ένα βραβείο για την ανοχή και την ανθρωπότητα του, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Το Σάββατο βράδυ, λίγο πριν από τη τελετή απονομής των βραβείων, οι διοργανωτές του βραβείου Steiger, το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν δεσμευτεί  για την ανοχή και την ανθρωπότητα, τελικά αποφάσισαν να μην του απονείμουν το βραβείο του, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA.
Δικαιολόγησαν την απόφασή για το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός τελικά δεν θα ερχόταν στη Γερμανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
(JPEG)
Αλλά η απονομή αυτού του βραβείου στον Ερντογάν είχε  προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών για αρκετές ημέρες στη Γερμανία. Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ (1998-2005) προβλεπόταν να πλέξει το εγκώμιο του Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που έπρεπε να βραβευτούν επίσης η Βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας και ο τραγουδιστής Λου Ριντ.
Οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από διάφορες κοινότητες διεξήχθηκαν ειρηνικά, σύμφωνα με την αστυνομία του Μπόχουμ.
Το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών ήταν από τη κοινότητα των Αλεβιτών στη Γερμανία που βάδισε μέσω αυτής της πόλης της πρώην μεταλλευτικής περιοχής του Ρουρ, όπου ζει μια μεγάλη τουρκική κοινότητα.
Πολλοί από τους διαδηλωτές είχαν έρθει από γειτονικές χώρες όπως τη Γαλλία ή το Βέλγιο, και συγκεντρώθηκαν μαζικά στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Μπόχουμ, σύμφωνα με το περιφερειακό κανάλι WDR.
(JPEG)
Εκπρόσωποι των κοινοτήτων των Αλεβιτών, των Κούρδων και Αρμενίων είχαν καλέσει για διάφορες διαμαρτυρίες κατά της ανάθεσης του βραβείου στον κ. Ερντογάν και να καταγγείλουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν κατά την άποψή τους από την Άγκυρα.
Τον κατηγορούν μεταξύ άλλων για καταπίεση των μειονοτήτων στην Τουρκία.
Αλλά ο Ερντογάν ακύρωσε το ταξίδι του λόγω του θανάτου, την παραμονή, 12 Τούρκων στρατιωτών σε συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού.
Έπρεπε να παραλάβει το βραβείο Steiger για λογαριασμό του τουρκικού λαού με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την υπογραφή της γερμανο-τουρκικής συμφωνίας που επέτρεψε την μετανάστευση χιλιάδων Τούρκων εργαζομένων στη Γερμανία.
Σήμερα, σχεδόν 3 εκατομμύρια Τούρκοι ή άτομα τουρκικής καταγωγής ζουν στη Γερμανία, από τους οποίους μια μεγάλη κοινότητα  Αλεβιτών.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube