Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ 2 Φεβρουαρίου 2012

Στα ύψη η «ισλαμοφοβία» στη Γαλλία

Οι ενέργειες και οι απειλές σε βάρος των Μουσουλμάνων οι οποίες καταγράφηκαν από την αστυνομία και τη χωροφυλακή σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια το 2011 ήταν αυξημένες κατά 34% σε σχέση με το περασμένο έτος, ανακοίνωσε το Εθνικό Παρατηρητήριο Κατά της Ισλαμοφοβίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Αμπντάλα Ζέκρι, προέρχονται από τις επίσημες στατιστικές.

«Οι ενέργειες και οι απειλές που αποτελούν το περιεχόμενο παραπόνων που έχουν κατατεθεί στις υπηρεσίες της αστυνομίας και της χωροφυλακής έχουν αυξηθεί από 116 το 2010 στις 155 το 2011, συνεπώς πρόκειται για μία αύξηση κατά 33,9%», τονίζει ο Ζέκρι, που ανήκει και στο Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), ένα όργανο διαλόγου με τις αρχές με αιρετά μέλη.

«Θα ήθελα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, στον οποίο είχα απευθύνει μία επιστολή τον Δεκέμβριο, να κάνει μία δήλωση. Να καταγγείλει τις απαράδεκτες τούτες πράξεις. Κοντολογίς, να προσπαθήσει να διασκεδάσει τις ανησυχίες των μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι πολίτες ίδιας κατηγορίας με τους χριστιανούς και τους εβραίους», τόνισε ο Ζέκρι.

Η Γαλλία, σύμφωνα με τρέχουσες εκτιμήσεις, αριθμεί 5 έως 6 εκατ. μουσουλμάνους κατοίκους (που αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων στην Ευρώπη) σε σύνολο πληθυσμού 65 εκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.real.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube