Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ GÖKTÜRK

ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ GÖKTÜRK
ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ GÖKTÜRKΟι Ισραηλινοί πολιτικοί και ο στρατός ενοχλούνται από τον τουρκικό δορυφόρο που θα εκτοξευτεί το 2013
Ενόχλησε το Ισραήλ ο τουρκικός δορυφόρος Göktürk που σχεδιάζεται να εκτοξευτεί το 2013.Το αμερικανικό στρατιωτικό περιοδικό κύρους Jane’s Defense γράφει ότι οι ισραηλινοί πολιτικοί και ο στρατός εκφράζουν ανησυχίες για τον στρατιωτικό δορυφόρο Göktürk που θα τεθεί σε τροχιά εντός δυο ετών και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει φωτογραφίες μεγάλης ακρίβειας. Μέχρι στιγμής Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα που έχει την δυνατότητα να λαμβάνει δορυφορικές εικόνες μεγαλύτερης ακριβείας από ότι το Ισραήλ.
Το Ισραήλ ενοχλείται από το γεγονός που η Τουρκία διαθέτει μια τέτοια τεχνολογία.Η βασικότερη αιτία αυτής της ενόχλησης είναι η απουσία μιας συμφωνίας μεταξύ της Ankara και του Τελ Αβίβ που να εμποδίζει τον διαμοιρασμό των δορυφορικών εικόνων.

Η ιταλική εταιρία Telespazio με την οποία έχει συμφωνήσει η Τουρκία αναμένεται να παραδώσει τον Göktürk το 2013, το συνολικό κόστος του οποίου φτάνει τα 270.000.000 ευρώ.Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι παλαιότερα το ισραηλινό λόμπι επιδόθηκε σε προσπάθειες στην Ιταλία και τη Γαλλία για να αποτρέψει την κατασκευή του δορυφόρου.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube