Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Ιανουαρίου 2012

Πρώτη επίσημη επίσκεψη ΥΠΑΜ στο Ισραήλ

Πρώτη φορά που Υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέπτεται επίσημα το Ισραήλ.

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί αύριο ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ύστερα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Αμυνας της χώρας Eχούτ Μπαράκ.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν συνομιλίες σε θέματα κοινής αρμοδιότητας και θα υπογράψουν συμφωνίες για αμυντική συνεργασία και για προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός Αμυνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, τον Υπουργό Εξωτερικών Αβικτορ Λίπερμαν καθώς και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’.Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέπτεται επίσημα το Ισραήλ.

ΥΠΑΜ: Οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ αποβλέπουν στη διασφάλιση ειρήνης

 Η αναβάθμιση και ανάπτυξη των σχέσεων αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ αποβλέπει στη διασφάλιση της ειρήνης, της ομαλότητας και της σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση πάντοτε του διεθνούς δικαίου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ενόψει της αυριανής επίσημης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα. Οπως δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, την Κυριακή μεταβαίνει ως επικεφαλής του Υπουργείου Αμυνας στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Αμυνας της χώρας Εχούντ Μπαρακ. Συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει με τον Ισραηλινό ομόλογό του συνομιλίες επί θεμάτων κοινής αρμοδιότητας, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπογραφούν και δύο συμφωνίες συνεργασίας.

Οπως είπε ο κ. Ηλιάδης, πρόκειται για μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, καθώς και για μια συμφωνία για την προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ο Υπουργός ανέφερε εξάλλου ότι κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν καθώς και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Ο κ. Ηλιάδης προέβη στις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο εκδήλωσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, στο οίκημα του Συνδέσμου, στη Λευκωσία. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο τέως Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού Κώστας Δράκος καθώς και στρατιωτικοί και μέλη του Συνδέσμου. www.kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube