Weather Icon

Συγκέντρωση “μεταναστών” στο ΥΠΕΣ

Συγκέντρωση “μεταναστών” στο ΥΠΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου, μεταναστευτικές οργανώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την κατάληψη του κτηρίου της Νομικής.Να υπενθυμίσουμε ότι έναν χρόνο πριν μετανάστες πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτήριο της Νομικής για 15 ημέρες.

Εν συνεχεία, έπειτα από αρκετές διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν στην «Υπατία» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας.Οι “μετανάστες” ζητούν συνάντηση με τον υπουργό και καταγγέλλουν ότι δεν τηρήθηκαν δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι πως δεν τους έχει δοθεί άδεια εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν οι περισσότεροι και άρα να πάρουν τα απαραίτητα ένσημα για να αποκτήσουν βιβλιάριο υγείας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

Ξανά στο δρόμο οι μετανάστες της «Υπατείας»-tsantiri.gr

Ξανά στο δρόμο οι μετανάστες της «Υπατείας» [φωτο]Οι μετανάστες της «Υπατείας»  βγήκαν ξανά στο δρόμο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης όσον αφορά το πρόβλημά τους. Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Β.Σοφίας και ζητούσαν να δουν τον Υπουργό.
Τελικά αντιπροσωπεια τους θα γίνει δεκτή από τον Γ. Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου.
Όπως καταγγέλουν οι μετανάστες κάποια πράγματα που είχαν συμφωνηθεί προκειμένου να λήξουν την απεργία πείνας των 44 ημερών που έκαναν πριν ένα χρόνο δεν τηρούνται απο την πλευρά της κυβέρνησης.
Πρώτο και σημαντικοτερο όπως ισχυρίζονται οι μετανάστες είναι πως δεν τους έχει δοθεί άδεια εργασίας με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δουλέψουν οι περισσοτεροι και άρα να πάρουν τα απαραίτητα ένσημα για να αποκτήσουν βιβλιάρειο υγείας.
Το άλλο που δεν τηρήθηκε ήταν η συμφωνία που αφορά στην άδεια παραμονής. Από τα 12 χρόνια που ήταν αρχικά το οριο επεσε στα 10 χρόνια και όχι στα 8 χρόνια που ήταν η συμφωνία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube