REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Ιανουαρίου 2012

Προφυλακίστηκε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Ιλκέρ Μπασμπούγ

Προφυλακίστηκε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Ιλκέρ Μπασμπούγ

Τελικά το δικαστήριο στο οποίο παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα για να αποφασίσει για την προφυλάκισή του, έκρινε ότι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ είναι προφυλακιστέος.
Ο στρατηγός στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου είπε ότι η ημέρα αυτή θα γραφτεί στην ιστορία, αφού ο 26ος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκικής Δημοκρατίας οδηγείτε στις φυλακές ως ηγετικό στέλεχος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ οδηγήθηκε στις φυλακές της Συληβρίας, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση της “Οδηγίας Ίντερνετ”, όπως ονομάστηκε η διαταγή που δόθηκε στα πλαίσια του ΓΕΕΘΑ για την κατασκευή και λειτουργία δεκάδων ιστοσελίδων, οι οποίες θα έκαναν αντικυβερνητική προπαγάνδα.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οδηγείται στις φυλακές ένας πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία, που μέχρι πριν από λίγο καιρό εθεωρείτο ότι έχει μια ιδιότυπη ασυλία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube