Weather Icon
Ρωσία , Συρία 1 Δεκεμβρίου 2011

Παράδοση πυραύλων Κρουζ από τη Ρωσία στη Συρία -Η Ρωσία παρέδωσε Yakhont στη Συρία!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η Ρωσία παρέδωσε στη Συρία ένα κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας που περιλαμβάνει πυραύλους Κρουζ κατά πλοίων στο πλαίσιο σύμβασης που συνήφθη το 2007, δήλωσε σήμερα μια ρωσική στρατιωτική-διπλωματική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Οι υπερηχητικοί πύραυλοι κατά πλοίων Iakhont παραδόθηκαν στη Συρία, στο πλαίσιο του κινητού συστήματος παράκτιας άμυνας Bastion», διευκρίνισε η πηγή, αρνούμενη να προσδιορίσει τον όγκο και την ημερομηνία αυτής της παράδοσης.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται το Interfax, η Δαμασκός σκοπεύει να λάβει τουλάχιστον δύο συστήματα Bastion, που το καθένα αποτελείται από έως και 36 πυραύλους Κρουζ Iakhont.
Η σύμβαση εκτιμάται σε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ δήλωσε το Φεβρουάριο ότι η Μόσχα προτίθεται να εκπληρώσει την σύμβασή της να παραδώσει πυραύλους Κρουζ στη Συρία–τότε σε φάση υλοποίησης–παρά την αντίθεση του Ισραήλ, που ανησυχεί ότι αυτά τα όπλα θα πέσουν στα χέρια της λιβανικής Χεζμπολάχ.
 
Σύμμαχος της Συρίας από τη σοβιετική εποχή, η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι είχε την πρόθεση να συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων σε αυτή τη χώρα, παρά τις εκκλήσεις κυρίως της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον να ταχθεί με την «σωστή πλευρά της ιστορίας».
www.kathimerini.com.cy

Η Ρωσία παρέδωσε Yakhont στη Συρία!

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, μέσω πολιτικο-στρατιωτικής πηγής στη Μόσχα, ότι η Ρωσία παρέδωσε στη Συρία το πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας Bastion, με τον υπερηχητικό πύραυλο Yakhont.

Η πηγή δεν ανέφερε πόσα όπλα παραδόθηκαν στη Συρία, ούτε πότε παραδόθηκαν, αν και η τελευταία ανέμενε δύο συστήματα, με 36 πυραύλους το καθένα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κόστος του συμβολαίου ανέρχεται στα 223 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πύραυλος Yakhont έχει βεληνεκές 120 με 300 χιλιόμετρα, ανάλογα με το ύψος άφεσής του, με βάση την πλατφόρμα εκτόξευσης. Η ταχύτητά του φτάνει τα 2,5 Mach και η πολεμική του κεφαλή τα 300 κιλά.

Το γεγονός αυτό αποτελεί άκρως σημαντική εξέλιξη, την στιγμή που πολλές άλλες χώρες βρίσκονται στα στάδιο προετοιμασίας για χτύπημα κατά της Συρίας. Το γεγονός αποτελεί και δέσμευση της Μόσχας για την άμυνα της Δαμασκού και του καθεστώτος Άσαντ.

Αν συνδυαστεί δε, και με την παροχή συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300, που φέρεται να έχει υλοποιηθεί, τότε μιλάμε για προσπάθεια άμεσης ανατροπής της ισορροπίας ισχύος σε τακτικό επίπεδο, με στρατηγικά αποτελέσματα. Η κίνηση αυτή, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από την πλευρά της Δύσης και του Ισραήλ. Είναι βέβαιο ότι το γεγονός θα δυσαρεστήσει σφόδρα και την Τουρκία, η οποία κατά πάσα βεβαιότητα, θα αποτελέσει τον μοχλό εφαρμογής της πολιτικής έναντι της Συρίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι τριβές μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας έχουν πάντοτε ενδιαφέρον.
http://www.defence-point.gr/news/?p=29429

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube