Weather Icon

Επιχείρηση επιστροφής παράνομων μεταναστών στην χώρα τους

Η επιστροφή   (32) αλλοδαπών,  (28) υπηκόων Ιράκ, (3) υπηκόων Μαρόκο και  (1) υπηκόου Αιγύπτου, στη χώρα καταγωγής τους ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών .
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς αντίστοιχα το Ερμπίλ, την Καζαμπλάνκα και το Κάιρο.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.Μέσω της διαδικασίας του εθελοντικού επαναπατρισμού, από τις αρχές του έτους, έχουν επιστρέψει συνολικά με εμπορικές ή ειδικές πτήσεις charter (1.561) αλλοδαποί στις χώρες καταγωγής τους. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube