Weather Icon

H περίπτωση Χατζημαρκάκη

Του Κώστα Πικραμένου*
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είναι Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων από το 2004. Το βιογραφικό του (http://www.chatzi.de) είναι πλούσιο για έναν Έλληνα Κρητικό που κατάφερε να επιβιώσει στην Γερμανική πολιτική σκηνή (στα βήματα του Τούρκου αντιπροέδρου των Γερμανών Πρασίνων Οικολόγων).

Παράλληλα ο κ. Χατζημαρκάκης που δηλώνει ότι δεν ασκεί καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα (http://www.europarl.europa.eu/ep-dif/28243_11-01-2011.PDF) είναι ιδρυτής (1993) και Πρόεδρος της Γερμανο-Ελληνικής Οικονομικής Ένωσης (από το 2005). Πρόκειται δηλαδή για λομπίστα των Γερμανικών συμφερόντων στο Στρασβούργο και στην Ελλάδα και από τους πρωτεργάτες της Γερμανικής επιχειρηματικής επέλασης στην Ελλάδα – αποικία των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου 2011. Ενδιαφέρον θα είχε να μας ενημέρωνε για τις …πρωτοβουλίες του στην υπόθεση SIEMENS και το μαύρο πολιτικό χρήμα στην Ελλάδα.
Παράλληλα υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλων Εταιρίας Συμβούλων Επιχειρήσεων (1999-2004) με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου. Υποθέτουμε ότι παραιτήθηκε από την εν λόγω εταιρία προκειμένου να εκλεγεί Ευρωβουλευτής και να συνεχίσει το lobbying υπό άλλη ιδιότητα.
Ο κ. Χατζημαρκάκης είναι επίσης μέλος της Φιλελεύθερης Γερμανο-Τουρκικής Ένωσης (από το 1995). Θυμίζουμε ότι το 1995 η Τουρκία υπέγραψε την συνθήκη Τελωνειακής Ένωσης με την Ευρωπαικη Κοινότητα. Ενδιαφέρον θα είχε να μας ενημέρωσε για τη δράση του εντός της Γερμανο-Τουρκικής Ένωσης Φιλελευθέρων.
Ο κ. Χατζημαρκάκης ιδεολογικά ταυτίζεται με τους νεο- Φιλελεύθερους (στην Ευρώπη) και με τη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη (στην Ελλάδα). Το κόμματο του FDP ειναί υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε ως μία μεγάλη αγορά για τα Γερμανικά προιόντα.
Ο κ. Χατζημαρκάκης πρέπει να ζητήσει ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ για το ατόπημα του περί Μακεδονικής γλώσσας και Μακεδονόγλωσσων στην Ελλάδα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Σκόπια. Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι κ. Χατζημαρκάκη. Δεν μιλούν Μακεδονικά. Δεν υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα ούτε Μακεδονικό αλφάβητο.
Η άποψη σας δε συμβιβάζεται με τις ιδιότητες του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού και Επίτιμου Προέδρου της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης. Εκτός και αν πρόκειται για δημοσιοσχεσίτικους κοσμικούς τίτλους.
Θα ζητούσα από το κ. Χατζημαρκάκη να μας απαριθμήσει τις πρωτοβουλίες που έλαβε (από το 2004) για την στήριξη των Εθνικών μας θέσεων στο Ευρωκοινοβούλιο (επερωτήσεις, παρεμβάσεις, ψηφίσματα κλπ). Εκτός και αν ο κ Χατζημαρκάκης ανάλογα με τις περιστάσεις χρησιμοποιεί και το διαβατήριο του (Γερμανικό, Ελληνικό κα).
*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του ηλεκτρονικού βιβλίου «Wikileaks – Tα Διπλωματικά έγγραφα για την Τουρκία» (http://ekdotika.blogspot.com)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube