REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Νοεμβρίου 2011

Επαναπροσέγγιση με την Τουρκία επιδιώκει το Ισραήλ

Ενώ το Ισραήλ προσεγγίζει την Κύπρο δεν ξεχνά την παλαιά του φιλία με την Τουρκία.
Του Νίκου Στέλγια


Σύμφωνα με το ισραηλινό, ιρανικό και τουρκικό τύπο, το Ισραήλ αναζητά τρόπους βελτίωσης των διμερείς σχέσεων του με την Τουρκία. Από ότι φαίνεται, την στιγμή που ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Περές επισκέπτεται την Κύπρο και συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών, τα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης μελετούν την ιδέα της επαναπροσέγγισης του παλαιού συμμάχου της χώρας τους, της Τουρκίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Παρασκευή, η συντηρητική τουρκική ιστοσελίδα “Yakın Doğu Haber”, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benyamin Netanyahu ετοιμάζεται να στείλει στην Άγκυρα τον ειδικό του εκπρόσωπο, David Meidan μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η τουρκική ιστοσελίδα στηρίζει την είδηση της σε πληροφορίες από το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι “Channel 2” και το ιρανικό αραβόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι “Al Alam”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο David Meidan μεταβαίνει στην Άγκυρα για να συζητήσει με τους Τούρκους αξιωματούχους τον απολογισμό της κυβέρνησης του για την αιματηρή επίθεση στο τουρκικό καράβι “Μαβί Μάρμαρα”.

Η ιστοσελίδα “Yakın Doğu Haber” μετέδωσε ακόμη την πληροφορία ότι το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι “Channel 7” επιβεβαίωσε την είδηση της επικείμενης επίσκεψης του David Meidan στην Άγκυρα.

Η www.kathimerini.com.cy επισημάνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει την προγραμματιζόμενη επίσκεψη του David Meidan στην Άγκυρα από τουρκικές πηγές. Ωστόσο, τουρκικές φιλοκυβερνητικές δημοσιογραφικές πηγές επισημάνουν στην “Κ” ότι η τουρκική πλευρά γνωρίζει πολύ καλά ότι το Ισραήλ επιδιώκει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της Άγκυρας για την ομαλοποίηση των σχέσεων Άγκυρας – Τελ Αβίβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληροφορία της προγραμματιζόμενης επίσκεψη του κ. Meidan διαδίδεται λίγες μόλις μέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Πέρες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Αμντουλλάχ Γκιουλ με αφορμή τον μεγάλο σεισμό του Βαν. Το Ισραήλ υπήρξε από τις πρώτες χώρες, η οποία απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας.

www.kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube