Weather Icon

Αίγυπτος: Σημάδια αναδίπλωσης του στρατού

Σημάδια αναδίπλωσης έδειξε την Τρίτη ο αιγυπτιακός στρατός μετά και τις αιματηρές αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.Ο επικεφαλής του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου, εξέφρασε την πρόθεση του στρατού να παραδώσει την εξουσία αμέσως, αν ο αιγυπτιακός λαός εκφράσει μια τέτοια επιθυμία μέσω δημοψηφίσματος, διαβεβαιώνοντας πως οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν έως τα μέσα του 2012.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Χουσέιν Ταντάουι πρόσθεσε πως το συμβούλιο έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, στις 28 Νοεμβρίου.Πάντως, οι χιλιάδες διαδηλωτές που παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου αποδοκίμασαν έντονα τον επικεφαλής του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου.
http://www.skai.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube