Weather Icon

Άνοιγμα της δίκης έναντι της Roj TV στη Δανία

Άνοιγμα της δίκης έναντι της Roj TV στη Δανία

Η δίκη εναντίον του κουρδικού σταθμού Roj TV άνοιξε τη Δευτέρα στην Κοπεγχάγη, στη Δανία, όπου εδρεύει. Έχει κατηγορηθεί για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του PKK , του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υποστηρικτές του σταθμού Roj TV διαδήλωσαν γύρω από το δικαστήριο.
«Θέλουν να κλείσουν ένα μέσο που που απευθύνεται σε 28 εκατομμυρίων Κούρδους στην Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και αλλού, σε χώρες όπου είναι πρόσφυγες, είναι πολύ σκληρό. Και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι εργάζονται για το ΡΚΚ», δήλωσε ο Bjoern Elmquist, ο δικηγόρος για την υπεράσπιση του σταθμού.

Στην Τουρκία, 133 προσωπικότητες του BDP , ενός φιλοκουρδικού κόμματος, κάλεσαν για υποστήριξη της Roj TV. Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δείπνο για να γιορτάσουν την 10η επέτειο της ίδρυσης του κόμματός του, του ΑΚΡ , τους καταδίκασε έντονα.
«Αυτοί οι άνθρωποι του κουρδικού κόμματος BDP που δεν παίρνουν καμία απόσταση με τους αυτονομιστές του ΡΚΚ είναι και αυτί εγκληματίες. Αν θέλουν να μιλήσουν για τη δημοκρατία και το δίκαιο, πρέπει να το κάνουν ενώπιον του Κοινοβουλίου» βρόντησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Το δανικό δικαστήριο πρέπει να εκδώσει την απόφασή του στις 9 Νοεμβρίου. Αν αποφασίσει να ανακαλέσει την άδεια εκπομπής της Roj TV, η τελευταία θα μπορέσει να υπολογίζει σε άλλο κανάλι εκπομπής που έχει ήδη βρει στη Σουηδία.

Πηγή: Euronews            15.08.2011

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube