Κατάρ: Ζητά από τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει μια «γενοκτονία» στη Ράφα

Κατάρ: Ζητά από τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει μια «γενοκτονία» στη Ράφα

Το Κατάρ και η Αίγυπτος είναι οι βασικοί μεσολαβητές ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος πρότειναν συμφωνία για εκεχειρία στη Χαμάς, την οποία η παλαιστινιακή οργάνωση αποδέχθηκε

Η χώρα του Κόλπου, που μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, καλεί σε ανακοίνωσή της να αναληφθεί «άμεσα διεθνής δράση η οποία θα αποτρέψει μια εισβολή στην πόλη και τη διάπραξη του εγκλήματος της γενοκτονίας».

Η σχετική ανάρτηση του καταριανού ΥΠΕΞ

Ο ισραηλινός στρατός αύξησε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές του σε πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στη Ράφα όπου χθες Τρίτη ανέπτυξε άρματα μάχης και έθεσε υπό τον έλεγχό του το συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο που βρίσκεται στην πόλη.

Η Ντόχα επέκρινε σήμερα την κατάληψη του σημείου διέλευσης της Ράφα και πρόσθεσε ότι «καταδικάζει έντονα» τον βομβαρδισμό της πόλης, μετά την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων οικογενειών από τον ανατολικό τομέα της έπειτα από έκκληση των ισραηλινών αρχών.

Η παρέμβαση του Κατάρ γίνεται την ώρα που μεσολαβητές από τη χώρα, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες στο Κάιρο για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Πηγή:  ΙΝ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube