Weather Icon
Γαλλία , Οικονομική Κρίση 24 Αυγούστου 2011

Oριστικά αθώος ο Ντομινίκ Στρως Καν

Oριστικά αθώος ο Ντομινίκ Στρως Καν
Ο Ντομινίκ Στρως Καν και η σύζυγός του Αν Σινκλαίρ κατά την άφιξη
τους στο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, την Τρίτη 23 Αυγούστου

Τους τελευταίους δυόμισι μήνες έζησα έναν εφιάλτη, δήλωσε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ. Ο συνήγορος της καμαριέρας κατήγγειλε τον εισαγγελέα ότι “αρνήθηκε το δικαίωμα μιας γυναίκας να της αποδοθεί δικαιοσύνη σε μια υπόθεση βιασμού”

Mετά τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ο Στρος Καν εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος και δήλωσε πως θέλει να επιστρέψει γρήγορα στη Γαλλία, όπου ήδη οι προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2012 έχουν ξεκινήσει
“Εφιάλτη” χαρακτήρισε τους τελευταίους δυόμισι μήνες ο Ντομινίκ Στρος Καν στη δήλωση με την οποία σχολίασε την απόφαση του Αμερικανού δικαστή Μάικλ Ομπους, ο οποίος χθες απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για βιασμό της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής Ομπους προχώρησε σε αυτήν την κίνηση κατά τη χθεσινή δεκαπεντάλεπτη ακροαματική διαδικασία στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, ύστερα από τη σχετική 25σέλιδη επιστολή του εισαγγελέα Σάιρους Βανς, στην οποία εξηγούσε ότι δεν μπορεί να αναλάβει τον κίνδυνο της ήττας σε αυτή τη δίκη εξαιτίας της αναξιοπιστίας της Ναφισάτου Ντιαλό, η οποία έδωσε συνολικά τρεις διαφορετικές εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη μετά τη συνάντησή της με τον Ντομινίκ Στρος Καν στη σουίτα του Sofitel στις 14 Μαΐου.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην επιστολή του ο Σάιρους Βανς, “ακόμα και εάν διαπιστωθεί ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε σεξουαλική επαφή με την ενάγουσα, δεν μπορεί να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτή η επαφή έγινε με τη χρήση βίας”.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο Μάικλ Ομπους ανέφερε πως “δεν βλέπω κανέναν λόγο να αρνηθώ το αίτημα για απόσυρση των κατηγοριών”, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο ούτως ώστε το εφετείο, αργά χθες το βράδυ, να αρνηθεί το αίτημα των συνηγόρων της Ναφισάτου Ντιαλό να τοποθετηθεί νέος ειδικός εισαγγελέας για την υπόθεση, βάζοντας οριστικό τέλος στο δικαστικό θρίλερ και δίνοντας το πράσινο φως στον Στρος Καν να επιστρέψει στη Γαλλία.

Ο συνήγορος πάντως της καμαριέρας κατήγγειλε ως αρνησιδικία την εισήγηση του εισαγγελέα, καθώς όπως τόνισε “αρνήθηκε το δικαίωμα μιας γυναίκας να της αποδοθεί δικαιοσύνη σε μια υπόθεση βιασμού”.
Πάντως, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ο Στρος Καν εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος και δήλωσε πως θέλει να επιστρέψει γρήγορα στη Γαλλία, όπου ήδη οι προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2012 έχουν ξεκινήσει.

ΦΡ. ΟΛΑΝΤ:
Χρήσιμος για τη χώρα
Ιδιαίτερα χαρούμενη εμφανίστηκε η πρώην γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μαρτίν Ομπρί, η οποία έχει μπει στην κούρσα για την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, όταν έμαθε τις θετικές εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν. Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις για αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι “ένας άνθρωπος με τις δυνατότητες του Στρος Καν μπορεί να είναι χρήσιμος για τη χώρα του, τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια”.
Μάλιστα, παρότι οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι η αποκατάσταση της δημόσιας εικόνας του Στρος Καν θα χρειαστεί το λιγότερο δύο μήνες, γεγονός που δεν του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Ολάντ δήλωσε πως ο Στρος Καν είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει σε αυτές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube