Weather Icon

Βρυξέλλες: Κουρδική διαδήλωση κατά των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στο Βόρειο Ιράκ

Βρυξέλλες: Κουρδική διαδήλωση κατά των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στο Βόρειο Ιράκ

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 (Belga) Τριακόσια Κούρδοι που ζουν στο Βέλγιο διαδήλωσαν την Τετάρτη μπροστά από το Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των τουρκικών βομβαρδισμών κουρδικών θέσεων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται από την 17η Αυγούστου.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι δήλωσαν να είναι ιδιαίτερα εξοργισμένοι για τους βομβαρδισμούς αμάχων, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη και ώρα 14:00 μπροστά στο Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, όδος Montoyer. Πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να έχουν οικογένεια στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η τουρκική επίθεση και εκφράζουν τον φόβο τους για μια μορφή εθνικής εκκαθάρισης στο μέτρο που ήδη εκκενώθηκαν 124 χωριά Κούρδων στο βόρειο Ιράκ δια της βίας. Σύμφωνα με τον Orak Kazim, πρόεδρο της FEKBEL (Ομοσπονδία των Κούρδων Συλλόγων στο Βέλγιο), διοργανώτρια της εκδήλωσης, η μαζική εκκένωση αυτή θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος μιας επίθεσης με χημικά όπλα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση μοιάζει με αυτή που συνέβη το 1988 όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν, πρώην πρόεδρος του Ιράκ, είχε διατάξει επιθέσεις με χημικά αέρια που σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες Κούρδους στο βόρειο Ιράκ. (…)
Πηγή: LE VIF (be)

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube