Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 27 Ιουλίου 2011

Π. Μπεγλίτης: «Η Σούδα αποτελεί στρατηγικό χώρο»

Τέσσερις διεθνείς συμφωνίες, αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής ’μυνας, κυρώθηκαν, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής.”Μέσα από διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς θα είναι αποτελεσματικότερη η υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων”, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής ’μυνας Πάνος Μπεγλίτης, σχολιάζοντας την έντονη αντίρρηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις συμφωνίες αυτές και κυρίως μια από τις συμφωνίες που προβλέπει την εγκαθίδρυση προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας στο λιμένα της Σούδας.
Ειδικά για τη Σούδα, ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι “αποτελεί στρατηγικό χώρο που μέσα από την αξιοποίηση του μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα”.http://www.naftemporiki.gr

Αντιδράσεις για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα

Μετά από την επικύρωση κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, για τη βάση διοικητικής μέριμνας στο λιμένα της Σούδας τα κόμματα, κυρίως της αριστεράς, αντιδρούν στην εμπλοκή της χώρας μας με το ΝΑΤΟ. Από το ΚΚΕ, ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει Νατοϊκά κέντρα που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Ο Θόδωρος Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “η χώρα μας έχει κάθε λόγο να απεμπλακεί από το ΝΑΤΟ”.Από τη μεριά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, τόνισε ότι: “Μέσα από διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς θα είναι αποτελεσματικότερη η υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων”, ενώ συνεχίζοντας σχολίασε ότι “είναι γνωστό ότι τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν θέσεις που δεν βρίσκουν βηματισμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και δεν συνδέονται με τα εθνικά μας συμφέροντα”, ενώ για το προβλεπόμενο κόστος της συμφωνίας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό αφαιρείται από τη συμμετοχή μας στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ.http://www.enet.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube