Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιουνίου 2011

Πλήρης ταύτιση απόψεων Λευκωσίας-Μόσχας στο Κυπριακό

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Τιτόφ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ξεκαθάρισε ότι θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πως οποιαδήποτε διεθνής διάσκεψη πρέπει να εξετάσει τις διεθνείς πτυχές και όχι τα εσωτερικά θέματα του κράτους.


Ερωτηθείς εάν συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστόφια το θέμα των ερευνών για αποθέματα πετρελαίου στη Μεσόγειο, ο κ. Τιτόφ είπε πως συζήτησαν για αυτό το θέμα καθώς οι δυο χώρες έχουν ορισμένα σχέδια για συνεργασία στα θέματα ενέργειας. Ωστόσο, όπως είπε δεν συζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς να λεχθεί σε ποιο επίπεδο γίνονται οι συζητήσεις για την ενέργεια μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου.

Όπως είπε είναι γνωστός ο στόχος της κυβέρνησης να καταστεί η Κύπρος ενεργειακό κέντρο και είναι γνωστό επεσήμανε ότι η κυβέρνηση χωρίς πολύ θόρυβο προχωρεί στη διερεύνηση του υποθαλάσσιου πλούτου που φαίνεται να υπάρχει στην ΑΟΖ της Κύπρου. Μας ενδιαφέρει είπε ο κ. Στεφάνου, να συζητήσουμε όλες τις πιθανές λύσεις και σενάρια που μπορούμε να έχουμε και αυτό περιλαμβάνει και συνεργασίες. Συνεπώς, ανέφερε μας ενδιαφέρει μια συνεργασία σε αυτό το επίπεδο με μια πολύ σημαντική χώρα όπως είναι η Ρωσία. Ο κ. Στεφάνου, σημείωσε ότι ακόμα δεν μπορούν να λεχθούν περισσότερα πράγματα, και όταν έρθει η κατάλληλη ώρα αυτά θα λεχθούν.

http://www.sigmalive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube