Ιράν , Ισραήλ , Παλαιστίνη 24 Μαΐου 2011

Αχμαντινετζάντ: Ο Ομπάμα είναι μια «μαριονέτα» που δεν μπορεί να σώσει το Ισραήλ

Le Matin

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε την Τρίτη τον Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι ένα «πιόνι», λέγοντας ότι δεν θα μπορέσει «να σώσει» το Ισραήλ.

 «Είσαι απλά ένα πιόνι στο οποίο δόθηκε μια εντολή: Να σώσεις τις Ηνωμένες Πολιτείες και το σιωνιστικό καθεστώς, με τη χρήση όπλων και βίας, όμως, δεν θα τα καταφέρεις,» δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ απευθυνόμενος στον κ. Ομπάμα σε ζωντανή τηλεοπτική ομιλία από την κρατική τηλεόραση.
Ο ιρανός πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο διυλιστήριο του Αμπαντάν (νοτιοδυτικά), χαρακτήρισε επίσης τον κ. Ομπάμα ως «μαριονέτα» που θα υποστεί «περισσότερες ταπεινώσεις» στη Μέση Ανατολή από τον προκάτοχό του, τον Τζορτζ Μπους, χάρη στην «αντίσταση των λαών».

«Το σατανικό σχέδιο» της κυβέρνησης των ΗΠΑ
«Εδώ και πολύ καιρό, (οι ΗΠΑ) θέλουν να δημιουργηθούν δύο κράτη στην γη της Παλαιστίνης. Ένα για τους Παλαιστινίους και ένα για τους παράνομους κατοχικούς (Ισραήλ). Ελπίζουν ότι οι λαοί της περιοχής θα επιτρέψουν την αναγνώριση του σιωνιστικού καθεστώτος», αλλά «αυτό το σατανικό σχέδιο θα αποτύχει», είπε.
Ο Ιρανός πρόεδρος καταδικάζει τακτικά τους Αμερικανούς αξιωματούχους με  μοχθηρούς όρους, και προβλέπει, όχι λιγότερο τακτικά, την εξαφάνιση του Ισραήλ μέσω της «αντίστασης των λαών της περιοχής». Το Ιράν είναι ο εφιάλτης των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.
Ο Ομπάμα «μιλάει σαν να του ανήκει ο κόσμος όλος».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη ομιλία του Αμερικανού Πρόεδρου για τη Μέση Ανατολή, τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να «υπαγορεύσει στους λαούς της περιοχής το τι πρέπει να κάνουν».
 Ο κ. Ομπάμα «μιλάει λες και ο κόσμος όλος του ανήκει. (Αλλά) ποιος είσαι; Ποιος σου έδωσε την άδεια να παρέμβεις στις υποθέσεις των άλλων;», ρώτησε.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «μια διαρκή ειρήνη περνά μέσα από δύο κράτη για δύο λαούς: το Ισραήλ ως εβραϊκό Κράτος και  πατρίδα του εβραϊκού λαού και ένα παλαιστινιακό Κράτος, ως πατρίδα του Παλαιστινιακού Λαού (… )». 
Επίσης, υποστήριξε την ίδρυση ενός «μη στρατιωτικοποιημένου» παλαιστινιακού κράτους μέσα στα σύνορα του1967.
Le Matin              24.05.2011

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube