Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Μαΐου 2011

Συρία: Πυρά σε προάστιο της Δαμασκού

Σφοδρά πυρά ακούστηκαν σήμερα σε δυτικό προάστιο της Δαμασκού, ενώ οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, σύμφωνα με στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα επεισόδια στις πόλεις Χομς, Ντεράα και Μπανιάς.
Στην Μουανταμίγια, προάστιο της δυτικής Δαμασκού, «ακούστηκαν πυρά το πρωί, ενώ οι τηλεφωνικές επικοινωνίες διακόπηκαν», δήλωσε ακτιβιστής στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα «ο δρόμος που συνδέει το προάστιο με την πρωτεύουσα έχει αποκλειστεί». Ιστότοποι ακτιβιστών κάνουν λόγο για ανάπτυξη τανκς και στρατιωτών στους κύριους δρόμους του προαστίου, καθώς και για ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες κτηρίων.
Στην παραθαλάσσια πόλη Μπανιάς των περίπου 50.000 κατοίκων «συνεχίστηκαν οι έρευνες σε σπίτια στην διάρκεια της νύχτας (της Κυριακής) και το πρωί. Αρματα μάχης εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη», δήλωσε ο Ραμί Αμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Η υδροδότηση, η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί», πρόσθεσε. Οι συλλήψεις στην Μπανιάς «ξεπέρασαν τα 300 άτομα», είπε ο Ραχμάν.
Χθες μεταδόθηκαν επίσης πληροφορίες για πυρά, συλλήψεις και θανάτους στη Χομς, όπου έχει επίσης ενισχυθεί η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube