Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Μαΐου 2011

Εγκαταστάθηκε στη Βεγγάζη η ομάδα του ΥΠΕΞ

Εγκαταστάθηκε στη Βεγγάζη η ομάδα του ΥΠΕΞ

Στη Βεγγάζη εγκαταστάθηκε η ομάδα του υπουργείου Εξωτερικών που θα προετοιμάσει το έδαφος για την υποδοχή ανθρωπιστικής βοήθειας και επταμελούς ιατρικής μονάδας.

Στη Βεγγάζη εγκαταστάθηκε η ομάδα στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που έφθασε χθες στην λιβυκή πόλη με αεροσκάφος C130 της Πολεμικής Αεροπορίας
Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, η ομάδα αυτή θα προετοιμάσει το έδαφος για την υποδοχή ανθρωπιστικής βοήθειας που θα μεταφερθεί με πλοίο μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς και μία ιατρική μονάδα, με επτά άτομα προσωπικό, που περιλαμβάνει χειρουργούς, ψυχολόγους και γιατρούς.

Η ομάδα του υπουργείου Εξωτερικών θα παραμείνει στη Βεγγάζη, όσο χρειαστεί, τόνισε ο εκπρόσωπος, «προκειμένου να διατηρήσουμε ανοικτό ένα δίαυλο επικοινωνίας και με τους αντικαθεστωτικούς που βρίσκονται εκεί, ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε όλη την προσπάθεια που γίνεται για την αναζήτηση πολιτικής λύσης και την έναρξη διαδικασίας διαλόγου».
Χθες, πρόσθεσε, ξεκίνησε και η λειτουργία μίας αντίστοιχης μονάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βεγγάζη και επανέλαβε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για πολιτική λύση στη λιβυκή κρίση, καθώς όπως είπε, τα στρατιωτικά μέσα από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να φέρουν τη λύση.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube