Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Μαΐου 2011

ΗΠΑ: Διαψεύδει τις πληροφορίες του Ιράν για συγκέντρωση ισραηλινών δυνάμεων σε αμερικανική βάση στο Ιράκ

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας απέρριψε σήμερα χαρακτηρίζοντας “γελοία” την πληροφορία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, ότι ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκεντρώνονται σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιράκ με σκοπό να επιτεθούν στο Ιράν. Ο συνταγματάρχης Ντέιβ Λάπαν δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή δεν είναι ουδόλως αληθινή. Νωρίτερα και ο διοικητής της ιρακινής στρατιωτικής αεροπορίας αντιπτέραρχος Ανουαρ Αχμεντ είχε απορρίψει την πληροφορία αυτή ως “αβάσιμη”.

Πληροφορίες για ανάπτυξη των ισραηλινών δυνάμεων κατά του Ιράν  

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκεντρώνονται σε μία αμερικανική βάση στο Ιράκ με σκοπό να επιτεθούν στο Ιράν. Η αναφορά, για την οποία δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Press TV.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από μία πηγή που έχει στενή σχέση με το κίνημα του Ιρακινού σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ, ο οποίος αντιτίθεται στην αμερικανική παρουσία στο Ιράκ και έχει δεσμούς με την ιρανική ηγεσία. Από την πλευρά της, ισραηλινή εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιων πληροφοριών, σημειώνοντας ότι ο στρατός δεν σχολιάζει επιχειρησιακά ζητήματα.
http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube