Weather Icon
Ισλάμ , Τρομοκρατία 2 Μαΐου 2011

Μπιν Λάντεν: τον έψαχναν δέκα χρόνια στις σπηλιές και ζούσε σε πολυτελή έπαυλη, κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν

Μπιν Λάντεν: τον έψαχναν δέκα χρόνια στις σπηλιές και ζούσε σε πολυτελή έπαυλη, κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν
Mağaralarda aranan Bin Ladin, milyon dolarlık villada öldürüldü

Με βάση πληροφορίες που προέρχονται από αξιωματούχο της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν, ο Μπιν Λάντεν εντοπίστηκε να κατοικεί σε προστατευμένη από οχυρωματικό τείχος έπαυλη, στην περιοχή Μπιλάλ (Bilal), που βρίσκεται 100 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Τη συνέχεια οργανώθηκε επίθεση με τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, εβλήθη και επλήγη με αντιαεροπορικά πυρά που προέρχονταν από την έπαυλη.
Ο αξιωματούχος του Πακιστάν ανέφερε ότι τα ελικόπτερα απογειώθηκαν από μια αεροπορική βάση που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας.
Εν τω μεταξύ αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα ζούσε σε ένα σπίτι προστατευμένο με τείχος ύψους πέντε μέτρων. Το σπίτι ήταν το πιο πολυτελές και ακριβό στην περιοχή, με την αξία του να κυμαίνεται στο ένα εκατομμύριο δολάρια.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο καταζητούμενος Μπιν Λάντεν κατοικούσε σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, τη στιγμή που οι αμερικανικές και οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες τον αναζητούσαν στην παραμεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.
Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι κατά την επίθεση μαζί με τον Μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν άλλα τρία άτομα, ενώ το Reuters ανακοίνωσε ότι ένα από τα άτομα αυτά ήταν ο γιος του ηγέτη της Αλ Κάιντα.
Πηγή: Πρακτορείο Ανατολή, Radikal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube