REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Μαΐου 2011

Συμμαχία κατά Τουρκίας στον ΟΑΣΕ

« Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αρμενίων -Ελληνοκυπρίων παρουσίασε εμπόδιο στον ΟΑΣΕ». Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της, η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, σημειώνοντας ότι ο ανταγωνισμός που συνεχίζεται για τη Γενική Γραμματεία του ΟΑΣΕ οδήγησε σε συμμαχία κατά της Τουρκίας από τους Αρμενίους και τους Ε/κ.

Όπως γράφει, όταν η Αρμενία και ο «Ε/κ τομέας» είπε ότι θα ασκήσει βέτο έναντι του Ερσίν Ερτσίν, για τον οποίο η Τουρκία προβαίνει σε παρασκηνιακές ενέργειες εδώ και ενάμισι χρόνο, η Αγκυρα σκλήρυνε τη στάση της. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δήλωσή του στην εφημερίδα είπε: «Εάν αρχίσουν να ασκούν βέτο προκύπτει δικαίωμα βέτο από κάθε χώρα». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Νταβούτογλου άφησε να εννοηθεί ότι και η Τουρκία διαθέτει το χαρτί του βέτο. Ο Νταβούτογλου τόνισε ότι η Τουρκία θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις και αναλόγως θα καθορίσει τη στάση της.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26/05/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube