Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Τρεις άνδρες του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού συνελήφθησαν από ενόπλους

Λιβύη: Τρεις άνδρες του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού συνελήφθησαν από ενόπλους

Τρεις άνδρες του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού συνελήφθησαν την Κυριακή από ενόπλους στη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης ξένων πολιτών από τη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Αμυνας. “Το επιβεβαιώνουμε”, δήλωσε εκπρόσωπος του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού όταν ρωτήθηκε για τη σύλληψη των τριών ανδρών που αποκάλυψε η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τρεις άνδρες του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού συνελήφθησαν από ενόπλους του συνταγματάρχη Καντάφι ενώ συμμετείχαν στην επιχείρηση μεταφοράς με ελικόπτερο στη Σύρτη ενός Ολλανδού και ενός άλλου ευρωπαίου. Οι τρεις άνδρες δέχθηκαν επίθεση μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου. Οι δυο πολίτες παραδόθηκαν από τους Λίβυους στην ολλανδική πρεσβεία και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη Λιβύη.

“Εντατικές διπλωματικές συνομιλίες διεξάγονται τώρα για την απελευθέρωση των τριών ανδρών”, ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Αμυνας. Οι τρεις άνδρες του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού και το ελικόπτερο έχουν τη βάση τους στην ολλανδική φρεγάτα Tromp. Το πλοίο, το οποίο αρχικά επρόκειτο να κατευθυνθεί στ΄ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, άλλαξε πορεία και στις 24 Φεβρουαρίου κατευθύνθηκε στις λιβυκές ακτές. Σύμφωνα με την De Telegraaf, η αποτυχία της επιχείρισης απομάκρυνσης των δυο ευρωπαίων πολιτών και η σύλληψη των τριών ανδρών του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού δεν ανακοινώθηκαν νωρίτερα για λόγους ασφαλείας.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube