Weather Icon
Γενικά θέματα 30 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Εξετάζουν το κλείσιμο αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κόσοβο

ΗΠΑ: Εξετάζουν το κλείσιμο αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κόσοβο

H αμερικανική στρατιωτική βάση «Μπόντστιλ», στο Ουρόσεβατς του Κοσόβου, σύντομα θα κλείσει εξαιτίας του υψηλού κόστους, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Κρίστοφερ Ντελ σε συνέντευξη στην έκδοση «Balkan insight» του βαλκανικού ερευνητικού δικτύου (BIRN).

“Το Μπόντστιλ είναι μεγάλη υποχρέωση και δεν επιθυμούμε να το διατηρήσουμε περισσότερο από ότι είναι αναγκαίο”, είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης.

“Ελεύθερα μπορούμε να συζητήσουμε και για το ρόλο των ΗΠΑ στη συγκεκριμένη περιοχή και χωρίς τη βάση Μπόντστιλ”, συμπλήρωσε.

Τέλος ο Ντέλ ανέφερε ότι το Κόσοβο δεν βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της ατζέντας των ΗΠΑ, διότι προτεραιότητα έχουν τα προβλήματα σε άλλες περιοχές.

“Το γεγονός ότι το Κόσοβο δεν βρίσκεται πλέον στα πρωτοσέλιδα του Τύπου είναι ένδειξη συνεχούς προόδου και σταθερότητας”, είπε ο Ντελ. http://www.enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube