Weather Icon

Προμήθειες από το Ισραήλ έπαιρναν δύο γιοι του Μουμπάρακ για να κλείνουν συμφωνίες

Δύο γιοί του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, έλαβαν πολύ σημαντικές προμήθειες από το Ισραήλ, προκειμένου να εγκρίνουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς το εβραϊκό κράτος, σύμφωνα με την κουβεϊτιανή εφημερίδα «Αλ Τζαρίντα».

Στο σημερινό δημοσιεύμα της εφημερίδας «Αλ Τζαρίντα» παρατίθενται φωτοτυπημένα όλα τα συναφή παραστατικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι Γκαμάλ και Αλάα Μουμπάρακ έλαβαν, ο καθένας, “προμήθεια 2,5% από ένα συμβόλαιο των 2,5 δισ. αμερικανικών δολαρίων”.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι καθώς και ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Σάμεχ Φάχμι κι ο στενά συνεργαζόμενος με την οικογένεια Μουμπάρακ Αιγύπτιος επιχειρηματίας Χουσέϊν Σάλεμ, έκαναν τις σχετικές διαβουλεύσεις, που ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2005, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Με βάση το εν λόγω συμβόλαιο, επί 15 συνεχή έτη θα παραδίδονται στο Ισραήλ από την ισραηλο-αιγυπτιακή κοινοπραξία «Αέριο Ανατολικής Μεσογείου», την EMG, προς την ισραηλινή εταιρία του ηλεκτρικού ρεύματος, 1,7 δισ. κυβικά μέτρα αερίου κάθε χρόνο. Η έναρξη των παραδόσεων αιγυπτιακού αερίου έγινε μέσα στον Φεβρουάριο του ’08.

Η Αίγυπτος καλύπτει περίπου το 40% των αναγκών του Ισραήλ σε φυσικό αέριο, με το οποίο παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα.

Τον Δεκέμβριο του 2010, τέσσερις ισραηλινές εταιρείες συνήψαν 20ετή συμβόλαια για εισαγωγή αιγυπτιακού φυσικού αερίου, αξίας 10 δισ. δολαρίων (7,4 δισ.ευρώ). http://www.enet.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube