Weather Icon

Παραίτηση αντιδημάρχων μετά το «όχι» για την Υπατία



Παραίτηση αντιδημάρχων μετά το «όχι» για την Υπατία 

Κρίση ξέσπασε χθες στους κόλπους της παράταξης της δημοτικής αρχής της Αθήνας, μετά τις παραιτήσεις τριών αντιδημάρχων που έχουν στην αρμοδιότητά τους νευραλγικούς τομείς της πρωτεύουσας.
Αφορμή στάθηκε το σχέδιο απόφασης του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με το οποίο απηύθυνε έκκληση στους μετανάστες του μεγάρου Υπατίας να σταματήσουν την απεργία πείνας και παράλληλα να ξεκινήσει διάλογος με την Πολιτεία ώστε να βρεθεί λύση στο αίτημα τουλάχιστον όσων έχασαν το δικαίωμα της νομιμότητας λόγω έλλειψης ενσήμων.
Η πρόταση απορρίφθηκε, καθώς εκτός από την αντιπολίτευση που την καταψήφισε, έξι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Γ. Καμίνη ψήφισαν «παρών». Αποτέλεσμα, για μόλις μία ψήφο, το σχέδιο απόφασης του δημάρχου Αθηναίων να μην εγκριθεί και να δημιουργηθεί ρήγμα στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης.
«Παρών» ψήφισαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Αναγνωστόπουλος, η πρόεδρος του 9,84 Ρέα Γαλανάκη, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Φ. Προβατάς, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ν. Παπαχελά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Χατζηγιαννάκη και Μ. Κουβέλη.
Αμέσως μετά την απόρριψη της πρότασης, ο αντιδήμαρχος Γ. Αναγνωστόπουλος, για λόγους όπως είπε «πολιτικής ευθιξίας και συνείδησης», έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου. Λίγο αργότερα ο Γ. Καμίνης έκανε αποδεκτή την παραίτηση τόσο του ίδιου όσο και του Φ. Προβατά και της Ν. Παπαχελά. Ζητήθηκε, ωστόσο, από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να παραμείνει στο πόστο του μέχρι να ψηφιστεί ο δημοτικός προϋπολογισμός του 2011.
Κυβερνητική απόφαση

Σε καθεστώς «ανοχής» οι μετανάστες
Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Bουλή για το θέμα των μεταναστών στην Υπατία, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ο νόμος 3907/2010 σύμφωνα με τον οποίο οι απεργοί πείνας μπορούν να τεθούν σε καθεστώς «ανοχής» για μερικούς μήνες, με την προϋπόθεση ότι θα δεχτούν να φύγουν από τη χώρα.
Τη διαδικασία θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Ρεγγίνας Βάρτζελη, συμμετείχαν οι υπουργοί Χ. Παπουτσής, Λ. Κατσέλη, και οι υφυπουργοί Αν. Νταλάρα και Γ. Κουτρουμάνης, ενώ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γ. Ραγκούση.
ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube